Розділ Суспільство

Місцева влада зустрічалась із блокувальниками будівництва водогону у мікрорайоні «Косецький»

Автор 29 липня 2020, 11:07

Вчора відбулася зустріч місцевої влади з представниками ініціативної групи, яка блокує будівництво водогону на вулиці Горького та провулку Гоголя в мікрорайоні «Косецький». Про це повідомили у прес-службі Шепетівської міської ради.

На зустрічі були присутні:

  • зі сторони Виконавчого комітету та Шепетівської міської ради: перший заступник міського голови Володимир Вихівський, начальник управління житлово-комунального господарства Юрій Ґудзик, інженер-будівельник, який здійснює технічний нагляд з будівництва водогону Олександр Франчук, представник підрядної організації ТОВ «ВІННИЦЯ ПРОЕКТ-БУД», виконроб Анатолій Лещенко, голова постійної депутатської комісії з питань розвитку промисловості, житлово-комунального господарства, підприємницької діяльності, транспорту, енергетики та зв’язку, депутат міської ради Михайло Верхогляд, депутат міської ради Ігор Волоткевич,
  • зі сторони представників жителів мікрорайону «Косецький», які виступають проти будівництва водогону на вулиці Горького: Валентина Пасічник, Любов Камфорович, Віктор Хім’як, Максим Бондарєв, з ними депутат міської ради Віталій Примак,
  • зі сторони шепетівчан, хто бажає завершення будівництва водогону: Тетяна Главацька, Алла Кримська, Ніна Франчук, Аліна Микитюк, з ними депутат міської ради Тамара Микитюк.

Під час зустрічі представникам ініціативної групи на чолі з Валентиною Пасічник надано копії документів щодо будівництва водопровідних мереж на вулиці Горького та провулку Гоголя.

Представник підрядної організації ТОВ «ВІННИЦЯ ПРОЕКТ-БУД» розповів про технічні особливості прокладання водогону.

На засіданні шепетівчанам доведено інформацію, що є фаховий висновок експертної організації ТОВ «Експертиза МВК» (м.Рівне). Дана організація є авторитетною і вже багато років працює в межах Рівненської, Житомирської, Хмельницької областей та має всі відповідні ліцензії та дозволи на проведення таких видів робіт.

Виконавчий комітет заключив договір на проведення технічного нагляду та проходження будівельних робіт та про авторський нагляд.

Представникам групи були надані також технічні умови.

Наявні технічні умови на будівництво погоджені з головним інженером Регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» та директором Шепетівського комунального водопровідно-каналізаційного господарства. Технічні умови передбачають належний тиск води у точці підключення від 1,0 до 1,5 атм., який достатній для забезпечення усіх мешканців належним водопостачанням.

Таким чином, до початку самих робіт із прокладання водогону було проведено серйозну документальну роботу відповідно до вимог чинного законодавства та виділено необхідні кошти із міського бюджету.

Представники ініціативної групи Валентина Пасічник та інші звинувачтили Виконавчий комітет у недостатній поінформованості населення мікрорайону щодо будівництва водогону. На що посадовці відповіли, що публікували інформацію в місцевих газетах та на офіційному сайті.

16 липня Михайло Полодюк спільно з представниками технагляду Олександром Франчуком, депутатом міської ради Тамарою Микитюк, директором КП «Шепетівське водопровідно-каналізаційне господарство» Віталієм Биковим зустрічалися із жителями мікрорайону біля загальноосвітньої школи №8.

Наступна зустріч відбулася 22 липня із мешканцями мікрорайону та фахівцями міськвиконкому.

Роз’яснювальну роботу під час неодноразових зустрічей проводили перший заступник міського голови Володимир Вихівський, начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Юрій Ґудзик, Олександр Франчук, депутат міської ради Тамара Микитюк тощо.

Щоразу кількість жителів вулиць: Горького, Сагайдачного, Січових Стрільців, Нахімова, Чубинського, Кобилянської, Пушкіна на загальних зборах сягала від 50 до 200 чоловік.

Сьогодні, 28 липня, під час зустрічі з ініціативною групою з вулиці Горького за участі представників інших вулиць та за присутності вище перелічених представників органів влади та громадськості були надані копії всіх документів та роз’яснення.

На завершення зустрічі окремі члени ініціативної групи сказали, що їм роз’яснень недостатньо і вони бажають знову проводити зібрання.

Нагадуємо, що плановий термін закінчення будівельних робіт 1 серпня 2020 року. Підрядна організація ТОВ «ВІННИЦЯ ПРОЕКТ-БУД» підготувала звіт про збитки, заподіяні членами ініціативної групи з вулиці Горького через блокування їх роботи. Виконавчий комітет після отриманої інформації буде звертатися в правоохоронні органи та до суду для відшкодування збитків нанесених членами ініціативної групи з вулиці Горького територіальній громаді міста.

23 липня 2020 року було подано заяву в поліцію для відкриття кримінального провадження за перешкоджання у веденні господарської діяльності.

0
репостів
0
репостів