Розділ Суспільство

Славутський район не погоджується зі своєю ліквідацією

Автор 08 квітня 2020, 15:52

Чиновники Славутчини ніяк не хочуть змиритись із фактичною ліквідацією свого району. Як ми писали раніше, Мінрегіон вже розглядає кілька варіантів формування адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня у Хмельницькій області і в жодному з них немає Славутського району.

Славутська районна державна адміністрація направила листа до Хмельницької ОДА, де вказала причини, чому саме Славута має бути адміністративним центром північного району Хмельниччини.

Зокрема вони пишуть, що:

  • цей район є найбільшою населеною територією північного регіону області;
  • до його складу входить два міста обласного значення;
  • зручна логістика;
  • одні з перших в області розпочали територіальну та медичну реформи;

У зв’язку з підготовкою до проведення адміністративно-територіальної реформи в Україні, зважаючи на історичні, економічні, соціальні передумови, засвідчуємо про свою готовність до об’єднання з громадами населених пунктів півночі Хмельниччини та звертаємося до Вас з проханням підтримати ініціативу створення Славутського району (округу, повіту) у складі Ізяславського, Полонського, Славутського, Шепетівського районів, Нетішинської та Славутської міських об’єднаних територіальних громад з адміністративним центром в місті Славута.

Вважаємо за необхідне обгрунтувати доцільність такого об'єднання навколо Славутського району в ході впровадження адміністративно-територіальної реформи в державі.

Славутський район один із перших у Хмельницькій області долучився до реформи децентралізації влади та місцевого самоврядування шляхом утворення об’єднаних територіальних громад, в результаті чого усі без винятку населені пункти району увійшли до складу ОТГ.

Лист підписали голова Славутської райдержадміністрації Олександр Мельник, районної ради – Леонід Радзивілюк, міські голови Славути Василь Сидор та Нетішина – Олександр Супрунюк та голови Громад: Ганнопільської – Маргарита Медведюк, Крупецької – Валерій Михалюк, Берездівської – Віктор Васьківський, Улашанівської – Микола Гизимчук.

Нагадаємо, що представники Славути так хочуть це місто зробити адміністративним центром при укрупненні районів області, що вже навіть погрожували перейти до Рівненської області, якщо їх не дослухаються.

Останнє редагування 08 квітня 2020, 17:13
0
репостів
0
репостів