Шахраї продовжують чатувати на бажаючих оформити соціальні виплати через інтернет

Автор 03 травня 2024, 12:30

Шахрайство під виглядом допомоги: поліцейські попереджають про фейкові пропозиції грошових виплат. Минулої доби до поліції Шепетівщини звернулось двоє постраждалих, що втратили майже 80 тисяч гривень під час спроби оформити соціальні виплати через інтернет.

За обома фактами слідчі Шепетівського райуправління поліції відкрили кримінальні провадження та працюють над пошуком зловмисників.

Тож правоохоронці вчергове нагадують громадянам, як працює ця шахрайська схема. Аферисти в мережі розміщують привабливе оголошення від імені уряду чи благодійної організації про виплати постраждалим під час війни. Для цього громадянам пропонують перейти за посиланням та ввести персональні дані та номер банківської картки нібито для зарахування грошей.

«Якщо людина дотримується вказівок і вводить свою персональну банківську інформацію, то шахраї можуть отримати доступ до її банківських рахунків, – розповідає деталі схеми заступник начальника Шепетівського райуправління поліції – начальник слідчого відділу Ігор Бабій. – Тому наголошую, що в жодному випадку не можна вказувати секретні дані карток, оскільки шахраї можуть отримати доступ не лише до банківського рахунку, а також до кредитного ліміту. Люди, у яких на рахунку умовно 100 гривень, часто думають: «Немає чого втрачати. Ану, спробую!». І передають свої паролі. Та при цьому вони забувають про свою кредитну картку, на якій ліміт може бути і 50 тисяч. Як наслідок, у постраждалих зникають усі гроші, ще й борги додаються».

Поліцейські вкотре закликають громадян отримувати інформацію про виплати тільки з офіційних джерел та за жодних обставин не розголошувати свої персональні дані. Якщо все ж з рахунків зникли гроші, негайно зверніться до банківської установи для заблокування картки.

Поліція Хмельницької області

Останнє редагування 03 травня 2024, 12:33
0
репостів
0
репостів