Розділ Суспільство

Славутчани так не хочуть до Шепетівського району, що хочуть змінити область

Автор 09 червня 2019, 00:25

На другому етапі реформи децентралізації кількість районів на Хмельниччині має скоротиться до трьох: Хмельницький, Кам'янець-Подільський та Шепетівський. Але такий поділ дуже не подобається мешканцям сусідньої Славути, та й так, що вони хочуть Хмельницьку область змінити на Рівненську.

Голова громадської організації «Славутське міськрайонне об'єднання «Майдан» звернувся з відкритим листом до міських голів Славути та Нетішина, а також голови Славутської районної ради. Ось що він пише:

"Останнім часом серед жителів Славутського району та міст Славута і Нетішин виникла стурбованість щодо подальшої долі наших адміністративних одиниць в зв’язку з проведення адміністративно-територіальної реформи та зокрема укрупнення районів Хмельницької області. Відповідно до оприлюдненого плану наші адміністративні одиниці мають відійти до укрупненого Шепетівського району. Жителі Славути вже неодноразово чули від очільників області про необхідність ліквідації міста як окремої одиниці. Бачимо, що зараз є намагання знищити ще й місто Нетішин та Славутський район. "

Який саме очільник області їм казав про ліквідацію міст залишається загадкою. Пояснень як взагалі можна ліквідувати живе місто, в листі ми не знайшли також. Далі громадська організація наводить причини такої пропозиції:

"Рішеня про розподіл коштів ми бачимо, що наші міста та район фінансуються з обласного бюджету по «залишковому принципу». Ми на правах «невістки».

Ви знаєте про жахливе транспортне сполучення з обласним центром (відсутність прямого залізничного сполучення та аварійний стан автодороги Р-05 між Славутою та Шепетівкою.

Ви знаєте, що очільники області роками бояться приїздити в наш регіон.

Ви знаєте, що більшість мешканців нашого регіону їздять обстежуватися та лікуватися до медичних закладів Рівного, а не Хмельницького.

Ви знаєте, що у нас майже не проводяться обласні спортивні та культурно-мистецькі заходи.

Ви знаєте, що багато випускників віддають перевагу ВУЗам Рівненщини, а не Хмельниччини.

Ви знаєте, що за останні роки майже не було відзначення наших визначних людей державними званнями та нагородами.

Громадські активісти нашого регіону не беруть участі в громадському житті Хмельницької області.

Ви можете легко порахувати, що до м. Хмельницький відстань 120 км (Славута), 141 км (Нетішин), 171 км (найвіддаленіше село Славутського району, а до м. Рівне відповідно 76, 58 та 99 км.

Диким виглядає те, що частина новоствореної Нетішинської ОТГ відноситься до 189-го виборчого округу, а частина до 190-го. Жодних кроків до виправлення цієї «дурні» зі сторони «області» не робиться.

Також вважаємо доцільним нагадати Вам, що історично наш регіон є Волинню, а не Поділлям. Теперішнє входження наших земель до Хмельниччини є штучним. "

Цей лист можливо би пройшов непоміченим повз нас, але він отримав чималу підтримку від славутчан в соціальних мережах. Щоправда мало хто з них задумується, що змінити межі області не має повноважень ні міський голова, ні районний голова, ні обласний голова. 

Останнє редагування 09 червня 2019, 01:06
0
репостів
0
репостів