Розділ Суспільство

У Шепетівському центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю пройшла святкова зустріч «НЕ ВТРАЧАЙ НАДІЮ»

Автор 03 грудня 2019, 16:37

Сьогодні, 3 грудня 2019 року, у Шепетівському центрі комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю пройшла святкова зустріч під назвою «Не втрачай надію» на підтримку дітей з обмеженими фізичними можливостями.

Щорічно 3 грудня вся спільнота відзначає Міжнародний день людей з особливими  потребами. Суспільство виражає загальнолюдську стурбованість і повагу до людей, які потребують додаткової уваги. І це люди сильні духом і кожним своїм кроком-досягненням стверджують «Не втрачай надію».

Шепетівський центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю — це результат згуртованості міської  громади та влади. Комфортне приміщення, реабілітаційне і дидактичне обладнання, ігри на майданчику, відпочинок у фруктовому садку. І ці зусилля не марні – є довгоочікувані слова і кроки наших дітей – і це великі спільні досягнення на яких  ми не зупинимося. По  показниках надання послуг серед реабілітаційних установ області за 9 місяців 2019 р. робота Шепетівського центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю  на ІІ місці.

В теплій, дружній атмосфері відбувся захід для  дітей Центру.  Міський голова Михайло Іванович Полодюк звернувся до дітей, батьків і всіх присутніх з щирими словами підтримки. Відмітив важливість успішної інтеграції дітей з особливими потребами у суспільне життя, найбільше, чого вони потребують – уваги та часу, аби не відчувати себе самотніми, обмеженими у суспільстві. Михайло Іванович зазначив, що колектив Центру успішно справляється з реалізацією цього завдання. Міський голова подарував  покривала для дитячої кімнати відпочинку та солодощі.

Михайло Полодюк подякував учнівсько-педагогічному колективу шепетівської загальноосвітньої школи №3 і директору Банковій Лідії Олександрівні за волонтерську діяльність і відзначив «Подякою».

Директор ДП «Шепетівського лісового господарства»  Сасюк Володимир Михайлович  разом із побажаннями сили та наснаги подарував фіточаї для оздоровлення дітей. Приватні підприємці Фєщіни Василь Васильович і Віктор Васильович надали матеріальну допомогу та  солодощі для діток.

Свої таланти і можливості продемонстрували і діти з особливими потребами і учні-волонтери. Концертні номери були яскравими. Діти декламували вірші, Даша Сахненко грала на синтезаторі композицію «Зіронька». Виконання пісні «Ти в мене є» Максимом Ігнатенком викликало захоплення присутніх. Радували дзвінкі голоси та творчість учнів ЗОШ №3.

Вихованець Центу Денис Малишев звернувся до присутніх з надзвичайно проникливими словами про Центр, що тут він змалечку і вчився всього – ходити, розмовляти, спілкуватися з друзями, яких у нього в Центрі багато. Денис висловив слова подяки колективу і педагогам: «Працівники в Центрі – це теж мої великі друзі» — такі слова з дитячих вуст найбільша вдячність.

За інформацією ДП "Шепетівське лісове господарство"
та Шепетівської міської ради

Останнє редагування 04 грудня 2019, 14:27
0
репостів
0
репостів