Розділ Суспільство

Депутати міської ради підтримали залізничників

Автор 29 березня 2019, 16:34

Адміністрація Локомотивного депо Шепетівка на початку цього місяця отримала, наказ № 111-Н від 11 березня 2019 року «Про затвердження штатного розпису» регіональної філії «Південно-Західна залізниця».

Відповідно до наказу доведено, що з 1 жовтня 2019 року такого підприємства, як виробничий підрозділ локомотивне депо Шепетівка, де на сьогоднішній день працює 540 працівників, не буде існувати. Натомість буде створено дорожню механічну майстерню Шепетівка, де передбачено по штатному розпису 172 працівника. Тобто 368 залізничників втратять роботу.

На думку залізничників, такі непродумані дії керівництва регіональної філії «Південно-Західна залізниця» не сприяють створенню здорової атмосфери в робітничому середовищі, більш за все, навпаки — є одним із подразнюючих факторів і викликають протестні настрої в колективі, котрі, при певному збігу обставин, зможуть бути реалізовані.

Тому відповідно до звернення голови первинної профспілкової організації локомотивного депо Шепетівка Миколи Максимчука до міського голови Михайла Полодюка на 54 сесії Шепетівської міської ради 28 березня 2019 року було прийнято звернення до Голови Верховної Ради України, голів депутатських фракцій, Кабінету Міністрів України.

У зверненні зазначається, що 368 чоловік працівників локомотивного депо разом із членами їх сімей залишаться без роботи, та, фактично, без засобів існування, оскільки в місті немає іншого підприємства, яке могло б забезпечити цих спеціалістів роботою. А відсутність погодження прийнятого наказу з профспілковим комітетом свідчить про ймовірне порушення при його прийнятті норм чинного законодавства та, як наслідок, грубе порушення прав працівників-мешканців міста та району.

Враховуючи викладене, Шепетівська міська рада звернулася до Верховної Ради України, голів депутатських фракцій, Кабінету Міністрів України з проханням не допустити закриття підприємства, яке забезпечує роботою значну кількість мешканців міста та району та масове звільнення працівників цього підприємства.

За матеріалами Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів