Розділ Суспільство

Шведське місто Карлскуга стало першим містом-побратимом Шепетівської громади у Європі

Автор 06 березня 2024, 13:34

27 лютого міський голова Шепетівки Віталій Бузиль та голова муніципальної ради Карлскуги Анна Реган урочисто підписали угоду під час засідання міської ради Карлскуги. Знайомство громад та обговорення співпраці із шведським містом Карлскуга відбулося в рамках ініціативи Cities4Cities | United4Ukraine за підтримки Шведської асоціації місцевих і регіональних влад (SALAR International) і тривало з червня 2023 року.

“Швеція і Україна мають давні історичні зв’язки і з початку повномасштабного вторгнення Росії Швеція надала величезну підтримку Україні, в тому числі й військову, — зазначила голова муніципальної ради Карлскуги Анна Реган і додала — У Карлскозі розташовані основні підприємства оборонної промисловості Швеції й наші громадяни палко підтримують Україну в її боротьбі за свободу і демократію. Це також є боротьба за свободу і демократію в Європі. І тепер ми хочемо поглибити цю співпрацю, яка є між нашими країнами, підписавши угоду про муніципальне партнерство з Шепетівкою”

Зокрема, міста домовилися співпрацювати у сфері місцевого економічного розвитку, безпеки, ефективного врядування, енергоефективності та розвитку можливостей для дітей та молоді. Також, міста планують напрацьовувати спільний проект із напрацювання стратегії поводження з відходами.

429765894 3722806024707884 8651093918306428992 n

“Я дуже сподіваюся що це буде дієва угода, вигідна обом громадам. Ми готові переймати досвід наших партнерів, вчитися як працюють ті чи інші процеси в ЄС і готові ділитися нашими здобутками, бо вони теж є”, — зазначив міський голова Шепетівки Віталій Бузиль.

Карлскуга стало першим містом-побратимом Шепетівки в ЄС.

“Підписання політичної угоди — це перший крок. Наступним кроком має стати залучення до співпраці бізнесу, громадянського суспільства, шкіл. Наша асоціація всіляко сприятиме розвитку та поглибленню такої співпраці між шведськими та українськими муніципалітетами”, — зазначив Магнус Ліллестрем, старший радник Шведської асоціації місцевих і регіональних влад (SALAR International)

Cities4Cities | United4Ukraine – партнерські ініціативи, які об’єднали зусилля у вересні 2022 року та офіційно підтвердили це 27 лютого 2023 року на Форумі муніципального партнерства в Зіндельфінгені, підписавши Меморандум про взаєморозуміння. Ініціатива United4Ukraine була започаткована SALAR International та міською владою Львова (Україна) за підтримки Шведського агентства з питань міжнародного розвитку (Sida).

За матеріалами Cities4Cities United4Ukraine

0
репостів
0
репостів