Розділ Суспільство

Сесія міськради: новий сквер, приватизація будинку побуту, списання автобусних зупинок

Автор 10 жовтня 2023, 11:59

6 жовтня відбулось чергове засідання сесії Шепетівської міської ради, яке провів міський голова Віталій Бузиль. У ході засідання депутати розглянули 44 питання порядку денного. Про них детальніше розповіли у пресслужбі органу самоврядування.

На початку засідання депутати розглянули блок земельних питань, серед них – проекти рішень про надання дозволів на виготовлення технічної документації та розроблення проектів землеустрою, а також про їх затвердження, про передачу на умовах оренди земельної ділянки й укладання договору оренди землі на новий строк, про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, а також про припинення права користування земельною ділянкою. Внесено доповнення в програму регулювання та розвитку земельних відносин у місті Шепетівка сіл Плесна, Пліщин, Жилинці на 2019-2023 роки.

Заслухали інформацію про хід виконання Програми розвитку системи соціальних послуг для сімей та осіб, які знаходяться в складних життєвих обставинах у Шепетівській громаді на 2021-2025 роки.

Внесено зміни до міської Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, забезпечення пожежної та техногенної безпеки на території громади на 2021-2025 роки, що передбачають збільшення фінансування на паливно-мастильні матеріали та утримання пожежних гідрантів.

У зв’язку зі змінами законодавства, зміною переліку та назв деяких послуг, затверджено перелік адміністративних послуг органів виконавчої влади та адміністративних послуг, що надаються через ЦНАП апарату Шепетівської міської ради та її виконавчого комітету.

На 2024-2026 роки затверджено Програму «Шкільні перевезення», відповідно до якої вартість разового проїзду для учнів становить 50% від встановленого тарифу на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах. Рішенням сесії, з балансу Плесенської гімназії на баланс Шепетівського НВК “Загальноосвітня школа І-ІІІ ст. – гімназія” передається шкільний автобус.

До переліку об’єктів, які підлягають приватизації у 2023 році, включено приміщення будинку побуту за адресою: вул. Соборності, 6. Рішенням сесії припинено діяльність аукціонної комісії, яка була утворена для продажу приміщення за адресою: вулиця Судилківська, 15 та виконала усі покладені на неї обов’язки. Відповідно до рішення сесії міської ради, з балансу КНП “Шепетівський міський центр ПМСД списано приміщення, яке приватизовано шляхом продажу на електронному аукціоні.

З метою забезпечення ефективного використання нерухомого комунального майна, прийнято рішення про приватизацію шляхом продажу на електронному аукціоні об’єктів комунальної власності громади, а саме: нежитлової будівлі – котельні за адресою вул. Старокостянтинівське шосе, 28, нежитлового приміщення за адресою вул. Героїв Небесної Сотні, 33А/1 та будівлі міського центру культури та дозвілля ім. Островського, що розташована за адресою вулиця Героїв Небесної Сотні, 50. Водночас утворено аукціонні комісії для продажу об’єктів приватизації.

Затверджено назву скверу, який розташований біля міського будинку культури – Сквер пам’яті учасників бойових дій.

Додаток до Програми «Питна вода» на 2022-2025 роки доповнено пунктами, які передбачають заходи з покращення якості питної води для придбання реагентів і фільтрувального матеріалу.

Внесено зміни та доповнення в додаток до Програми «Розвитку Шепетівського підприємства теплових мереж» на 2022-2025 роки, які передбачають фінансування встановлення когенераційних установок на двох котельнях, що включає ПКД, експертизу й будівельно-монтажні роботи, а також придбання екскаватора-навантажувача для підприємства. ШПТМ надано згоду на укладення договору постачання природного газу з Товариством з обмеженою відповідальністю “Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг».

Комунальному підприємству «Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство» надано дозвіл на списання старих автобусних зупинок, які були демонтовані перед встановленням нових.

Розглянувши звернення Шепетівської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста України, для облаштування центру гігієни та пральні для вразливих категорій населення та ВПО, у безоплатне строкове користування організації передається частина приміщення колишньої залізничної поліклініки за адресою вул. Залізнична, 55.

Рішенням сесії Шепетівській багатопрофільній лікарні надано дозвіл на списання застарілого обладнання, яке непридатне для подальшого використання.

Відповідно до вимог законодавства, учасники засідання підтримали відшкодування Шепетівському комунальному підприємству водопровідно-каналізаційного господарства різниці в тарифах за послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення за попередні періоди.

Малозабезпеченим мешканцям громади надано одноразову грошову допомогу.

Збільшено обсяги фінансування на придбання паливно-мастильних матеріалів за комплексною Програмою спільних дій Шепетівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області та Шепетівської міської територіальної громади щодо профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на 2021-2025 роки.

Внесено зміни та збільшено фінансування за програмою фінансової підтримки Шепетівської багатопрофільної лікарні на 2023-2025 роки на закінчення ремонту травматологічного відділення й облаштування місць для паркування біля приймального відділення.

Для фінансування прийнятих рішень та видатків за програмами, внесено зміни до бюджету Шепетівської міської територіальної громади на 2023 рік. Серед іншого, кошти спрямовуються на виконання Програми заходів національного спротиву Шепетівської міської територіальної громади на 2023 рік, відповідно до потреб військовослужбовців, на проведення ремонту у найпростіших укриттях та будівництво захисних споруд, заміну вікон, проведення ремонтних робіт та придбання обладнання для загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів громади. Також буде профінансовано капітальний ремонт аварійної ділянки водопроводу по вулиці Героїв Небесної Сотні та виготовлення ПКД, проведення експертизи й геодезичних робіт для будівництва вуличної водопровідної мережі по вулицях Олени Теліги, Вінниченка та Польовій у м.Шепетівка.

Останнє редагування 10 жовтня 2023, 12:05
0
репостів
0
репостів