Розділ Суспільство

Сесія міськради: приватизація лазні, облаштування теплиць, придбання катафалку, ремонт доріг

Автор 22 лютого 2024, 18:15

22 лютого міський голова Віталій Бузиль провів чергове засідання сесії Шепетівської міської ради, у ході якого розглянули 49 питань порядку денного. Про це повідомили у пресслужбі органу самоврядування.

У блоці земельних питань розглянули проекти рішень про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою, їх затвердження та затвердження технічної документації, про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, про припинення права користування, про продаж земельних ділянок та надання згоди на передачу в суборенду земельних ділянок.

Взято до відома інформацію про виконання у 2023 році Програми висвітлення діяльності Шепетівської міської ради, її виконавчих органів у засобах масової інформації та інформацію про звіт міського голови щодо здійснення державної регуляторної політики апаратом Шепетівської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчими органами міської ради та інформацію виконання

З метою ефективного використання нерухомого комунального майна, учасники засідання підтримали включення до Переліку об’єктів комунальної власності Шепетівської міської територіальної громади, що підлягають приватизації у 2024 році приміщення міської лазні без приміщення перукарні, яке вже приватизоване.

Розглянули питання про хід виконання програми «Питна вода» на 2023-2025 роки, у 2023 році. В межах виділеного фінансування були проведені капітальні ремонти трьох водогонів, виготовлена проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт двох водогонів, проведені лабораторні дослідження на відповідність санітарних норм питної води в 132 криницях, профінансовано утримання трьох станцій доочистки води в місті. Також було завершено фінансування будівництва водогону в с.Плесна.

У ході засідання заслухали звіт про хід виконання Програми утримання та розвитку автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури Шепетівської міської територіальної громади на 2023-2025 роки. Були проведені поточні ремонти доріг, тротуарів, паспортизація основних вулиць міста, грейдерування з щебеневою підсипкою доріг приватного сектору, виготовлені проекти для подальшої роботи в напрямку утримання дорожнього господарства. У 2023 році кардинально відійшли від ямкового ремонту доріг і тротуарів, спрямувавши фінансування на відновлення суцільного шару дорожнього, тротуарного покриття.

Внесено зміни в додаток до Програми збереження житлового фонду Шепетівської міської територіальної громади на 2023-2025 роки, для приведення системи електропостачання у гуртожитках по Старокостянтинівському шосе, у відповідність до вимог та потреб мешканців.

Шепетівському ремонтно-експлуатаційному підприємству надано згоду на придбання вантажного автомобіля, типу фургон, який буде переобладнаний під катафалк, оскільки наявний не забезпечує потреб громади. Також комунальному підприємству надано дозвіл на придбання за власні кошти надбудов для подальшого переобладнання сідельних тягачів під сміттєвоз.

Рішенням сесії надано згоду на безоплатну передачу б/в віконних блоків з балансу Шепетівського навчально-виховного комплексу №3 у складі «Загальноосвітня школа I-III ступенів ім. Н. Рибака та ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою» Хмельницької області на баланс Шепетівського РЕМ, для облаштування теплиць на території підприємства.

Задля забезпечення повноцінної реалізації прав співвласників на самостійне управління житловим будинком відповідно до розпорядження міського голови та рішення зборів співвласників, міська рада прийняла рішення про списання з балансу КП «Житлосервіс» десяти багатоквартирних житлових будинків.

З метою налагодження міжнародної співпраці міст-побратимів, зміцнення взаємних відносин між націями, регіонами, муніципалітетами та сприяння продуктивному й багатосторонньому розвитку співпраці між місцевими громадами, погоджено Угоду про побратимство між Шепетівською міською територіальною громадою та Муніципалітетом Карлскуга (Швеція).

Надано дозвіл на передачу з балансу мистецької школи «Шепетівська дитяча художня школа» на баланс Шепетівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа I-III ступенів-гімназія» гаража.

В рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Проєкт енергетичної безпеки» передбаченого серед іншого Угодою між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про гуманітарну і техніко-економічну співпрацю,  від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) під правом нагляду та контролю компанії Tetra Tech ES. Inc, в комунальну власність громади безоплатно прийнято другу когенераційну установку.

Останнє редагування 22 лютого 2024, 18:21
0
репостів
0
репостів