Розділ Суспільство

Засідання суду над ексочільником Хмельницької ОВА знову перенесли, на цей раз через свідка

Автор 23 червня 2023, 20:34
Засідання суду над ексочільником Хмельницької ОВА знову перенесли, на цей раз через свідка Фото Світлани Русіної

Розгляд справи колишнього начальника Хмельницької ОВА вкотре перенесено. Цього разу через свідка. Заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Ткачук не з'явився на засідання.

У Першотравневому суді міста Чернівці триває розгляд справи про адмінпорушення, вчинене ексначальником Хмельницької військової адміністрації за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адмінпорушення (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння).

Суддя Наталія Піхало повідомила, що 22 червня захисник підсудного клопотав про перенесення розгляду справи на іншу дату через те, що свідок не зможе явитись до суду 23 червня. Дата, до речі, була узгоджена минулого разу з обвинуваченим та його захисником. У клопотанні адвокат пояснює, що свідок не може з'явитися через відрядження в місто Київ.

Як повідомили журналісти Жіночого Антикорупційного Руху.Суддя клопотання задовольнила. Розгляд справи перенесли на 15 годину 29 червня.

Нагадаємо, 13 березня низка медіа повідомила про керування автомобілем напідпитку під час комендантської години у Чернівцях Сергієм Гамалієм, тоді ще очільником Хмельницької обласної військової адміністрації.

А вже 15 березня президент підписав указ про звільнення з посади голови Хмельницької обласної адміністрації Сергія Гамалія. Згідно з ним, підставою стала подана ним заява.

Сергій Гамалій ніяк не коментував інформацію, яку поширила низка видань про складення на нього адмінпротоколу за нетверезе кермування та чи пов’язаний цей факт з тим, що він покинув посаду, на якій перебував понад 2 роки.

Відтак звільнення Сергія Гамалія з посади голови Хмельницької ОВА, яке сталося практично одразу після інформації про інцидент, почали пов’язувати саме з ним.

Разом з тим член громадської ради при СБУ Львівщини Галина Янко ствержує, що звільнення начальника Хмельницької ОВА відбулось не через кермування автомобілем напідпитку у компанії контрабандистів і поліціянтів незрозумілого походження. Справжня причина на її думку - це махінації з гуманітарною допомогою для військових. 

Останнє редагування 24 червня 2023, 01:15

Відео

0
репостів
0
репостів