Розділ Суспільство

Член громадської ради при СБУ стверджує, що Сергій Гамалій вкрав гуманітарну допомогу

Автор 21 березня 2023, 13:52

Член громадської ради при СБУ Львівщини Галина Янко ствержує, що звільнення начальника Хмельницької ОВА відбулось не через кермування автомобілем напідпитку у компанії контрабандистів і поліціянтів незрозумілого походження. Справжня причина на її думку - це махінації з гуманітарною допомогою для військових.

"Я була шокована, коли отримала спочатку інформацію про крадіжку гуманітарної допомоги митниками, їх родичами в статусі генералів і посадовими особами Хмельницької ВА у військовослужбовців, котрі на 0 в Бахмуті. Однак, спочатку вирішила сама все перевірити."

Нижче Ви бачите Наказ на примусове вилучення військового гуманітарного вантажу, котрий надали військовим з Бахмута іноземні донори. Він ішов з листом на Львівську ВА для хлопців з найпекельнішої точки цієі війни зараз. Орієнтовна сума вантажу 3 млн.

MyCollages 2

Цей вантаж за одну добу викрали з митниці під приводом вилучення. Викрали для чоловіка митнички. Викрали ті, хто пропускав фури з цигарками, які наші друзі у Польщі викривали неодноразово на кордоні в Раві.

Суд підтвердив законність перетину кордону цієі гумантарки і факт незаконого складення протоколу митниками. Але повертати іноземцям і військовим з Бахмута вже не було що. Хлопці на простреленому авто приїхали щоб забрати, зверталися до всіх кого могли, а їх вантаж просто вкрали за цим от Наказом.

Вантаж щез з митниці. Розтрата товарно матеріальних цінностей, що були на збереженні у митників і не мали права бути вилученими до рішення суду.

І ви бачите чий підпис стоїть на Наказі. Так, саме цього голови ВА (Сергія Гамалія). Де саме ці військові речі ніхто не знає, давалися якісь неправдиві відписки, однак, вантажу у наявності не знайши.

За заявами іноземців розпочато кримінальні провадження. Не одне, а по митниках і по військових в Хмельницьку.

Державне бюро розслідувань у Львові не хотіло реєструвати провадження, все зроблене через суд. На сьогодні є визнані потерпілі в рамках проваджень.

Галина Янко опублікувала всі обставини і документи

24.06.2022 року до Львівської ВА, Керівника Львівської митниці та прикордонної служби надійщов лист від військової частини, у якому вказувалося, що буде перетинати митний кордон гуманітарний вантаж на авто, марку, номерний знак та персональні дані водія було вказано.

25.06.2022 року (субота - це важливо) вказанне в листі авто перетинало кордон. Водій надав гарантійний лист в pdf форматі і з печаткою військової частини та підписом керівника. Однак, інспектор митниці відмовився приймати в такому форматі гарантійний лист. Хоча всі попередні рази, як стверджує перевізник в суді, не виникало жодних проблем саме з таким способом доведення гарантійного листа для митниці.

Водій попросив дати до кінця зміни час на доставку оригіналу листа, так як він в дорозі з фронту іде. Написав пояснення і зазначив всі факти. Митники відмовили і склали протокол на водія щодо незаконного ввезення товару. Вигрузили з авто пачки пронумеровані і опечатані ще на польській стороні, а авто і водія з протоколом відпустили. Хоча, за такої логіки б мали і авто затримати. За нормальних законних обставин гуманітарний вантаж, а це було багато пронумерованих коробок, буде опечатаний зберігатися на Львівській митниці. Так і мало б бути до рішення суду.

Однак, 26.06.2022 року (неділя) з‘являється Наказ командира військової частини з Хмельницька, погоджений Начальником Хмельницької ВА щодо примусового відчудження майна в умовах правового режиму воєнного стану. В Наказі перелік саме того майна, котре було митницею вилучено в суботу. Тобто, за одну ніч з суботи на неділю з митниці Рави - Руської було надано закриту інформацію щодо вилученої гуманітарки більш як на 3 млн.

Тепер запитання, а як так склалося, що в Хмельницьку взнали про майно, його кількість і так швидко все організували з Наказом. А все просто, командир військової частини, який формував цей Наказ, як стверджують самі військові, є чоловіком начальниці іншого митного поста Львівської митниці.

І ми розуміємо тепер, який був умисел від початку з незаконно складеним протоколом, адже водій не є власником вантажу. Його власником виступає іноземна організація. Митниця до рішення суду була всього лиш зберігачем майна.

28.06.2022 року гуманітарний вантаж вилучили з митниці до Хмельницька, причому Накладна вимога була з чіткими цифрами вже і сумами, але звернете увагу, цифри вписані вручну.

Тим часом, військові з передової приїхали на простріляному авто і просили митницю віддати вантаж. Спочатку їм сказали, що був вихідний, а в робочий день вантажа вже не стало. Дав ноги. Військові зверталися до начальника митниці віддати вантаж, але були красиво послані.

Тим часом, водій оскаржив у суді протокол і виграв суд, як першої інстанції, так і апеляцію. До суду приїздили військові і в судовому порядку довели, що гуманітарний вантаж був передбачений для них іноземною організацією. Суд став на сторону військових також.
https://reyestr.court.gov.ua/Review/106300573

14.11.2022 року іноземна організація зареєструвала у ДБР Заяву про злочин вчиненого посадовими особами Львівської митниці і військовими з Хмельницька.

Також іноземна організація готує заяву про злочин і до НАБУ та до іноземних посольств, зокрема і до Посольство Сполучених Штатів Америки U.S. Embassy Kyiv Ukraine.

Запитання до митниці у мене вже немає, бо офіційну позицію вони вже оприлюднили. Митниця, на їх думку, все зробила правильно. І рішення суду яке вступило в силу, для них немає ніякого значення. Вони вважають, що віддали все на збройні сили, тільки забули уточнити чиїм родичам.

А тепер давайте подумаємо чи мала право митниця віддавати цей вантаж? В умовах воєнного стану - так. Однак при умові, що рішення суду було б на користь митниці. А їх протокол визнаний законним. Але такого не сталося. Рішення суду вступило в законну силу.

Останнє редагування 21 березня 2023, 18:57
0
репостів
0
репостів