Розділ Суспільство

16 000 грн отримає кожна особа з інвалідністю внаслідок війни

Автор 11 січня 2023, 14:28

Шепетівська міська рада повідомила, що відповідно до Постанови КМУ № 1393 від 16 грудня 2022 року затверджено Порядок реалізації спільного з Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Товариством Червоного Хреста України проекту щодо надання підтримки особам з інвалідністю внаслідок війни, який визначає процедуру отримання даними особами грошової допомоги.

Право на грошову допомогу мають повнолітні громадяни України, яким відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» надано статус особи з інвалідністю внаслідок  війни І або ІІ групи та відомості про яких внесені до Єдиного державного реєстру ветеранів війни. Виплата грошової допомоги здійснюється на банківський рахунок заявника у розмірі 4 000 гривень на місяць протягом чотирьох місяців.

Для отримання грошової допомоги заявник подає заяву в електронній формі шляхом її заповнення з використанням технічних засобів Мінветеранів.

Заява на отримання грошової допомоги формується в електронній формі на вебсайті eveteran.gov.ua після проходження заявником електронної ідентифікації та автентифікації з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису.

0
репостів
0
репостів