Розділ Події

Новопризначений губернатор Вадим Лозовий відвідав Шепетівщину

Автор 22 червня 2018, 14:49
Новопризначений губернатор Вадим Лозовий відвідав Шепетівщину Фото із фейсбук сторінки Тетяни Василик

21 червня Шепетівщину відвідав голова Хмельницької обласної державної адміністрації Вадим Лозовий. В ході візиту спільно з головою Шепетівської райдержадміністрації Романом Підопригорою, головою районної ради Петром Дзяворуком, представником народного депутата Романа Мацоли Віталієм Янушевським та головою Ізяславської РДА Борисом Яцковим, депутатами Хмельницької обласної ради - Врамом Мовсісяном, Тетяною Василик, Миколою Дячуком гості відвідали Шепетівську центральну районну лікарню.

Разом із головним лікарем Валентиною Савчук присутні обговорили завершення будівництва на території Шепетівської ЦРЛ корпусу для розміщення акушерсько-гінекологічного та дитячого відділень, дитячої та жіночої консультацій. Оглянули урологічне та травматологічне відділення.

Також керівники обласної та районної влади відвідали с.Корчик, де наразі гостро стоїть проблема із будівництвом нового приміщення загальноосвітньої школи, яке розпочате ще у 1990 році. Для його завершення, згідно проектно-кошторисної документації, необхідно 28,4 млн. гривень.

Ознайомившись із ходом робіт Вадим Миколайович зауважив - «Забезпечення надання якісних освітніх послуг – одне з головних завдань органів влади. Навчання дітей у старих, непристосованих, а тим більш аварійних приміщеннях – неприпустимо. Тому ми маємо зосередити всі зусилля на добудові даного об’єкта, що дасть можливість відразу вирішити ряд нагальних проблем громади».

По завершенню зустрічі очільник області дав доручення керівництву району контролювати процес будівництва об’єктів, строки виконання робіт, використання коштів, та висловив сподівання, що розвиток інфраструктури і зростання економічних показників позитивно вплине не лише на Шепетівський район, а й на Хмельницьку область в цілому.


Довідково Будівництво корпусу для розміщення акушерсько-гінекологічного та дитячого відділень, дитячої та жіночої консультацій розпочалося в 1990 році за рахунок коштів сільгосппідприємств району. У 2004 році розпочалась реконструкція незавершеної триповерхової будівлі під акушерсько-гінекологічне відділення на 60 ліжок і жіночу консультацію, педіатричний стаціонар на 60 ліжок та дитячу поліклініку потужністю 300 відвідувань на добу.

Готовність об’єкта становить 96%.

Проектна документація на будівництво потребує коригування в зв’язку з визначенням подальшого використання будівлі, а саме, використання під дитяче відділення чи перенатальний центр. Дане корегування потребує близько 1 млн. грн.

На сьогоднішній день система охорони здоров’я в сфері акушерства і гінекології Шепетівського району включає в себе жіночу консультацію на 100 відвідувань на добу та акушер-гінекологічне відділення, яке складається з відділення паталогії на 15 ліжок, гінекологічного відділення на 15 ліжок та пологового відділення на 20 ліжок, які відносяться до закладів вторинної ланки надання медичної допомоги. На первинному рівні дана допомога надається медпрацівниками ФАПів та АЗПСМ.

В Шепетівському районі проживає 33025 жінок, із них -12120 жінок в сільській місцевості.

Довідково У 1991 році розпочато будівництво нової Корчицької школи загальною площею 3812,48 кв.м. На даний час будівельна готовність становить 53%.

Всього для завершення будівництва станом на 01.06.2018 р. необхідно близько 28,4 млн. гривень.

На 2018 рік із Державного фонду регіонального розвитку на будівництво виділено 12 млн. грн.. На сьогоднішній день навчання дітей проводиться у двох старих приміщеннях (1940, 1969 р.р.), загальний знос яких становить 85 відсотків. Згідно із заключенням приміщення старої школи є аварійним і не підлягає капітальному ремонту.

Завершення будівництва зазначеної установи є економічно та соціально обґрунтованою, оскільки село є центральним у західній частині району. Після завершення будівництва до школи будуть довозитись діти із трьох сіл: Романів, Хутір, Кліментовичі.

Введення в дію Корчицької ЗОШ дасть змогу звільнити приміщення дошкільного закладу, в якому на сьогодні розташовано початкову ланку школи. У звільненому приміщенні буде можливість відкрити дошкільний дитячий заклад і 100% охопити дітей дошкільною освітою. Також можна буде використати звільнене приміщення Хутірської ЗОШ під клуб (приміщення існуючого клубу знаходиться в аварійному стані) та бібліотеку, що значно поліпшить якість дозвілля та зберігання бібліотечного фонду.

Реалізація цього проекту підвищить рівень економічного розвитку району, що відповідає державним цільовим програмам, а також пріоритетам розвитку регіону.

Шепетівська райдержадміністрація

0
репостів
0
репостів