Розділ Події

У Шепетівці відзначили ювілей цукрового заводу та відкрили центр реабілітації для дітей-інвалідів

Автор 25 травня 2016, 18:09
В минулу п'ятницю 170 років від дня заснування відзначив Шепетівський цукровий комбінат. Підприємство – найстарше в Хмельницькій області. Його історія була непростою у різні періоди, але, незважаючи на кризові явища, підприємство успішно працює й до сьогодні.
Ще у далекому 1843 році князь Євген Сангушко заклав перший камінь у фундамент майбутнього лідера «солодкої» галузі Західної України почавши будувати цукроварню, яка в 1846 році дала свою першу продукцію. За понад півтора століття існування тутешня реліквія пам’ятає й об’єднує 8 поколінь цукровиків, які, незважаючи на виклики історії та економіки, живуть своєю справою. І комбінат, ніби фенікс, відроджується після тотальної пожежі на початку 20-го століття, відбудовується після 2-ї світової війни, виживає в період 90-х…

На урочистостях з нагоди ювілею товариства були присутні голова обласної ради Михайло Загородний, голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук, власник Корпорації «Сварог Вест Груп» Сергій Буряк, керівництво міста та району, працівники та ветерани комбінату.

Підприємство є одним з лідерів в цукровій галузі України. Продукція відповідає всім державним і міжнародним вимогам якості. У цьому заслуга колективу, висококваліфікованих фахівців, професіоналів високого рівня, які знаходяться в постійному пошуку поліпшення процесів управління якістю та технологією виробництва. На підприємстві зосереджений значний технічний потенціал, придбаний і збережений виробничий досвід. У колективу є хороші партнерські відносини з багатьма підприємствами України та зарубіжжя, він зацікавлений в налагодженні подальших ділових контактів, будує дружні відносини на принципах партнерства та взаєморозуміння.

Своєрідним подарунком до ювілею підприємства стало відкриття у місті Шепетівка оновленого та відреставрованого реабілітаційного центру для дітей-інвалідів. Левову частку коштів на реставрацію виділив саме Шепетівський цукровий комбінат, а саме близько 2 мільйонів гривень.

Лікувальні та реабілітаційні послуги для даної категорії дітей надаються Шепетівським міським центром соціальної реабілітації з липня 2007 року. За період функціонування Центру реабілітаційні послуги отримали близько 1200 дітей-інвалідів.

Раніше центр був розміщений в орендованому двохповерховому приміщенні, яке не було достатньо адаптоване для дітей з особливими потребами. Тому батьки дітей-інвалідів неодноразово зверталися до влади із проханням про виділення приміщення для Центру, яке б повністю відповідало потребам дітей.

У новому ж приміщенні створені всі належні умови для денного перебування 48-ми дітей з особливими потребами з міста Шепетівка та району.

За реставрацію також потрібно подякувати:гГенеральному директору ТОВ «Торговий дім «Шепетівський цукор» Миколі Агаркову, депутату обласної ради Враму Мовсісяну, директору УК«Управдом» Роману Тихончуку, начальнику ВП «Локомотивне депо ст. Шепетівка» Євгену Шмигуну, начальнику ВП «Шепетівська колійно-машинна станція» Павлу Бучку, директору УК«Житлофонд» Василю Цегелі, начальнику Шепетівського БТІ Віталію Майданцю, директору ДП «Шепетівський ремонтний завод» Олегу Турінському; приватним підприємцям: Петру Трофімчуку, Івану Адамцю, Віктору Фещину, Олександру Тишецькому, Миколі Романюку, Ірині Яцковій.

Озеленення території було проведено за ініціативи директора ДП «Шепетівський лісгосп» Володимира Сасюка, газифікацію будівлі реалізував голова правління «Шепетівкагаз» Володимир Турінськиий, систему водопостачання та водовідведення зробило Шепетівське КП ВКГ директор Віталій Биков. Власні кошти неодноразово інвестував Народний депутат України Роман Мацола.

Інформуємо, що станом на сьогодні, у центрі безперебійно працюють 4 групи та діє величезна кілкість курсів та програм. Проводиться набір діток за віковими категоріями:
0-2 р. – група матері та дитини;
2-6 р. – група ранньої соціальної реабілітації;
6-14 р. – група соціальної реабілітації;
14-18 р. – група професійної орієнтації.

Фотозвіт із заходів
Останнє редагування 25 травня 2016, 18:18

Відео

0
репостів
0
репостів