Розділ Події

На Шепетівщині відбулись масштабні навчання з ліквідації лісових пожеж

Вчора, 27 квітня, на території філії Шепетівське лісове господарство, надзвичайники разом із лісівниками провели тактико-спеціальне навчання з ліквідації умовної лісової пожежі.

Екстрені служби тренувалися гасити загоряння різними методами – за допомогою ранцевих оприскувачів, трактора з плугом для оборювання крайки лісової пожежі та, звичайно ж, з пожежно-рятувального автомобіля.

Численні пожежі у природних екосистемах щороку завдають значної шкоди, в першу чергу навколишньому середовищу та громадянам. Аби зменшити невтішну статистику, особливо під час пожежонебезпечного періоду, фахівці ДСНС спільно лісівниками постійно вдосконалюють навички з гасіння лісових пожеж.

На місці події працювала Мобільна оперативна група Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області. Вона здійснювала координацію сил та засобів ДСНС, проводила аеророзвідку та за допомогою супутникової платформи Starlink у реальному часі транслювала на Оперативно-координаційний центр хід ліквідації пожежі.

Така робота була проведена задля оперативності передачі даних та прийняття відповідних управлінських рішень.

Навчання покликані підвищити спроможність підрозділів ДСНС та лісових господарств до оперативного та чіткого реагування на пожежі в лісових масивах і посилити взаємодію між оперативними службами.

Головне управління ДСНС у Хмельницькій області

Відео

0
репостів
0
репостів