У всі дошкільні та загальноосвітні заклади міста подали тепло

Автор 30 жовтня 2021, 17:29

Відучора бюджетні установи міста, які не встигли завізувати договори на постачання газу, почали отримувати блакитне паливо в форматі постачальника «останньої надії». Станом на 17:15 сьогоднішнього дня, всі дошкільні та загальноосвітні заклади міста запустили в роботу модульні котельні. Про це повідомив міський голова Віталій Бузиль.

Вчора голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко пояснив чому склалась така ситуація і хто вирішив таким чином проблему з теплопостачанням:

«Практично всі приватні постачальники, які виграли тендери бюджетних установ та мали відповідні контракти, після зростання цін на ринку відмовились з ними працювати. Щоб захистити споживачів, Нафтогаз підготував середньострокові контракти зі збалансованою ціною 16,8 грн за куб.м газу. Але перехід до іншого постачальника, особливо враховуючи обмеження Закону «Про публічні закупівлі», займає багато часу. Тому РНБОУ та Урядом ухвалені рішення, які дозволять бюджетним організаціям впродовж жовтня-листопада навіть без укладання договорів отримувати газ від Нафтогазу як постачальника «останньої надії»

Юрій Вітренко додав, що бюджетні організації зможуть отримувати газ за механізмом ПОН протягом жовтня-листопада, відтак у них є достатньо часу для укладення середньострокових угод з Нафтогазом.

Щодо роботи закладів освіти Шепетівки, то їх робота відновиться з понеділка 1.11.2021 року. Зараз котельні запущені на повну потужність, щоб встигнути за вихідні прогріти приміщення шкіл та садочків.

До роботи у звичному режимі з понеділка переходять всі садочки міста та 1-4 класи усіх загальноосвітніх навчальних закладів. Учні 5-11 класів у школах, де рівень вакцинації педагогічних працівників дорівнює 100% теж продовжать навчання у стінах своїх навчальних закладів. Решта ж поки навчатимуться онлайн. Для прикладу у Шепетівському навчально-виховному комплексі №1 вже оголосили, що освітній процес для учнів 5-9 класів та І-ІІ курсів буде організовано із використанням технологій дистанційного навчання.

Про зміни у ході навчального процесу кожного окремого закладу, протягом вихідних та з понеділка, батьків та учнів повідомлятимуть адміністрації шкіл додатково.

Останнє редагування 30 жовтня 2021, 18:04
0
репостів
0
репостів