Відзначили Міжнародний день захисту дітей

Автор 02 червня 2017, 18:24

1-го червня до Дня захисту дітей для маленьких шепетівчан влаштували свято. З цієї нагоди, в міському будинку культури пройшло Свято дошкільників "Хай завжди буде сонце". Перед повною залою учасників дійства та їх батьків виступили вихованці дошкільних навчальних закладів, які порадували усіх своїми талантами.

В міському парку культури та відпочинку, також, проходило святкування.  У веселощах взяло участь кілька сотень дітей. Малеча приймала участь у спортивних іграх, змагалася в перетягуванні канату, брала участь у вікторинах та малювала крейдою на асфальті, а також, діти отримували солодкі подарунки.

На дитячому майданчику відбулась благодійна акція для дітей з багатодітних сімей, дітей учасників бойових дій в зоні АТО (за посвідченнями) та інформаційно- просвітницька акція «Важливо знати всім батькам». А співробітники Бібліотеки № 2 підготували для учасників свята виставку дитячої літератури.

Дуже потішило маленьких шепетівчан безкоштовне катання на атракціонах та фонтан. До того ж, на всіх присутніх чекав святковий концерт.

Міжнародний день захисту дітей святкується щорічно 1 червня. Був заснований в листопаді 1949 у Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше «Міжнародний день захисту дітей» відзначався в 1950-му році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Свято встановлено в Україні «...На підтримку ініціативи Міністерства України у справах сім'ї та молоді, Всеукраїнського комітету захисту дітей, Національного фонду соціального захисту матерів і дітей "Україна — дітям" та інших громадських організацій...» відповідно до Указу Президента України від 30 травня 1998 року № 568/98.

Інформаційний відділ Шепетівської міської ради

Останнє редагування 02 червня 2017, 18:35
0
репостів
0
репостів