Освітні заклади Шепетівської громади переходять на дистанційне навчання

Автор 06 лютого 2024, 13:23

Вже відзавтра, 7 лютого, освітні заклади Шепетівської територіальної громади переходять на дистанційне навчання. Таке рішення прийнято у зв'язку з підвищенням показників захворюваності на грип, COVID-19 та інші гострі респіраторні вірусні інфекції серед школярів та педагогічних працівників.

Управління освіти Шепетівської міської ради вже надіслало відповідні листи у навчальні заклади.

«Відповідно до листа Шепетівського районного відділу ДУ «ХОЦКПХ МОЗУ» від 30.01.2024 № 34 про напружену епідемічну ситуацію із захворюваністю на грип та ГРВІ, особливо серед учасників освітнього процесу та рекомендацій щодо переведення освітнього процесу на навчання із використанням технологій дистанційного навчання, з метою збереження життя і здоров’я здобувачів освіти та працівників, попередження розповсюдження інфекції з 7 лютого по 24 лютого 2024 року освітній процес буде організовано із використанням технологій дистанційного навчання», — йдеться в наказі Управління освіти Шепетівської міської ради від 07.02.2024 № 12 «Про роботу закладів загальної середньої і позашкільної освіти з 7 лютого 2024 року».

8 школу перевели на дистанційне навчання ще кілька тижнів тому, лише з цього понеділка діти вийшли на очне навчання. 

Під час брифінгу генеральний директор ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб», головний державний санітарний лікар Хмельницької області Миколи Габрикевича щодо епідситуації в області зазначив:

«У Хмельницькій області епідпоріг по захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19 перевищений на 62 %. Тенденція до збільшення кількості хворих зберігається другий тиждень поспіль. Найбільше випадків лікарі фіксували у Хмельницькому районі, найменше — у Кам’янець-Подільському районі. На Шепетівщині, у порівнянні з попереднім тижнем, ситуація дещо покращилась».

Ще раніше обмеження через ріст захворюваності на грип та ГРВІ ввели у Славутській, Ізяславській та Нетішинській громаді. У Нетішині, який перший ввів карантин, з понеділка, 5 лютого, вже скасували протиепідемічні заходи — відновлюється навчання учнів у закладах загальної середньої освіти, заняття у закладах позашкільної освіти, проведення культурно-масових заходів і т. ін. Доручено управлінню освіти забезпечити роботу закладів дошкільної освіти, загальної середньої освіти та позашкільних навчальних закладів у посиленому дезінфекційному режимі.

Останнє редагування 06 лютого 2024, 14:36
0
репостів
0
репостів