Правоохоронці провели екскурсію для учнів НВК № 1

Автор 03 червня 2016, 14:38

Сьогодні шепетівські правоохоронці провели екскурсію для учнів 10 класу НВК № 1 м. Шепетівка у відділі поліції. Про перебіг екскурсії розповів на своїй сторінці начальник шепетівського відділу Олександр Завадський.

Відвідувачів ознайомлювали із експонатами, теоретично та практично й переконували, що поліція – це, передусім, орган правоохоронний, а не каральний.

Екскурсія розпочалась у приміщенні чергової частини, де школярам розповіли про роботу відділу, чим займаються поліцейські та з чого починається будень шепетівського правоохоронця. Діти слухали уважно, але постійно позирали на стіл із арсеналом зброї та амуніції.

Після короткого вступного слова поліцейські переходять до найцікавішого: показуть школярам усе, чим сьогодні озброєні шепетівські правоохоронці. Пістолети, наручники, балончики зі сльозогінним газом, каски та бронежилети і навіть автомати. Поліцейські не обмежуються лише демонстрацією, школярам пропонують роздивитися зброю ближче, приміряти амуніцію та зробити селфі. Аудиторія не приховувала емоції.

Друга частина екскурсії відбувається на задньому дворі відділу, де стоїть спецтехніка та вцілілі після ДТП рештки машин цивільних громадян. Такі «експонати» демонструють, аби вкотре нагадати школярам про правила дорожнього руху та за допомогою прикладу показати, що буває у випадку їх недотримання. До речі ось тут є аренда спецтехники в Шепетовке.

На завершення поліцейські відвели учнів до ізолятора тимчасового тримання, який наразі є не діючим, але діти виявили неабиякий інтерес до приміщень, де перебувають злочинці, які знаходяться під слідством, пройшлися коридорами та зазирнули до кімнати слідчих дій. Діти дружно дякували та не приховували свої позитивні емоції від побаченого.

Останнє редагування 25 березня 2019, 00:12
0
репостів
0
репостів