Стартувала основна сесія ЗНО-2015

Автор Ірина Погребняк 30 квітня 2015, 21:43
Більше семисот абітурієнтів Шепетівщини взяло участь у зовнішньому незалежному оцінюванні знань 24 квітня. Учнівська молодь складала тести з української мови організовано й дисципліновано.
Вперше випускники вирішували завдання з української мови, бали за які рахуватимуться як оцінка і за державну підсумкову атестацію за курс повної загальної  середньої освіти.

— Впевнений, що справлюся з цим завданням, — сказав абітурієнт із НВК No 3. — Адже складав пробний тест і отримав за нього 170 балів. Уважаю свій рівень знань доволі хорошим.

За даними Шепетівського міськуправління освіти, під час незалежного оцінювання не зафіксовано жодного порушення.

— Перед початком тестування ми поспілкувалися із учнями, підбадьорили їх та налаштували на плідну роботу, — повідомила газеті Діна Клімович, директор СЗОШ No 2, де знаходиться пункт оцінювання No 113. — Оскільки перший тест з української мови буде разом із державною підсумковою атестацією, то очікуємо стовідсоткової явки абітурієнтів. Адже ті, хто сьогодні пропустить ЗНО, зможуть пройти його аж у наступному році.

Проте, попри суворі застереження Міністерства освіти України, двадцять два абітурієнта, які зареєструвалися на проходження ЗНО, у пункти тестування не прийшли.

— Абітурієнти, що не з’явилися 24 квітня на ЗНО, зможуть скласти тести під час додаткової сесії, — зазначила уповноважена Вінницького центру оцінювання якості освіти. — Але — тільки за умови, якщо причини їхньої відсутності на основній сесії дійсно були вагомими.

Результати тестів із української мови випускники дізнаються не раніше, ніж за десять днів. А тим часом освітяни у Івано-Франківську вже перевіряють роботи шепетівчан.
День за Днем
0
репостів
0
репостів