Дві шепетівчанки перемогли на першому етапу конкурсу для старшокласників «Ядерна енергія і світ»

Автор 12 жовтня 2023, 14:38

10 жовтня на Хмельницькій АЕС відбувся захист рефератів серед учнівської молоді конкурсу «Ядерна енергія і світ». До участі роботи представили старшокласники Нетішина та Шепетівського району.

До складу журі увійшли працівники навчально-тренувального центру та відділу роботи з громадськістю і ЗМІ ХАЕС, а також представники ВП «УкрЯТ в м. Нетішин».

1 місце цьогоріч розділили двоє учасниць: учениця Шепетівського НВК №2 Софія Кузьменко з роботою «Інженер-енергетик – перспективна професія у повоєнній Україні» та Дарія Павлюк, семикласниця Шепетівської гімназії №1, яка дослідила питання енергозбереження в навчальному закладі.

Старшокласниця Нетішинського академічного ліцею №1 Соломія Шпакович посіла 2 місце з роботою «Особливості розвитку електроенергетики в умовах війни та її повоєнне відновлення». У своїй роботі Соломія розкрила питання профорієнтаційної діяльності та підготовки кадрів для ядерної галузі.

Минулорічна призерка Всеукраїнського конкурсу рефератів Анастасія Власюк, яка досліджувала тему використання електрогенератора в побуті, цього разу підготувала роботу про електрогенератор атомної станції. Дослідження роботи парогенератора ПГВ-1000 М здійснив учень Берездівського ліцею Олег Стадніченко. Конкурсанти розділили між собою 3 місце.

За результатами конкурсу троє учасників з найвищими балами візьмуть участь у Всеукраїнському етапі конкурсу.

ХАЕС

Останнє редагування 12 жовтня 2023, 14:42
0
репостів
0
репостів