На Шепетівщині тимчасово призупинено медичні огляди дітям та працівникам 

Автор 25 серпня 2020, 15:45

На території Шепетівського району тимчасово призупинено медичні огляди дітям та працівникам. Таке рішення прийняла Комісія з питань ТЕБ та НС при Шепетівській РДА.

Дане рішення було прийняте у зв'язку із значним зростанням підтверджених випадків захворювання на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом covid-19 (в тому числі медичних працівників, дітей дошкільного та шкільного віку ).

Тимчасово (до стабілізації епідеміологічної ситуації та прийняття окремого рішення) призупинити проведення періодичних медичних оглядів працівників та дітей закладів освіти шепетівського району у КНП «Шепетівська центральна районна лікарня» та КП «Комунальне некомерційне підприємство шепетівський центр первинної медико – санітарної допомоги».

Враховуючи ріст захворювання в Україні, області, місті, викликаного коронавірусною інфекцією, усні звернення адміністрацій закладів охорони здоров`я щодо значного скупчення працівників освіти, дітей у приміщеннях цих закладів у зв`язку з проходженням медичних оглядів, управління освіти Шепетівської міської ради повторно роз`яснило (листи-роз`яснення управління освіти направлені на заклади освіти від 25.06.2020 № 01-23/388, від 14.08.2020 №01-23/487), що відповідно до пункту 3 додатку постанови КМУ від 22.04.2020 № 291 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України» на період встановлення карантину  та протягом 30 днів після закінчення такого періоду дозволяється залучення працівників окремих професій, діяльність яких пов`язана з обслуговуванням населення (працівники закладів освіти відносяться до таких категорій), і строк періодичного профілактичного медичного огляду яких припав на період карантину, без проходження відповідного медичного огляду.

Адміністраціями закладів освіти проведено з працівниками роз`яснювальну роботу щодо можливого проходження медичного огляду у другій половині вересня 2020 року.

Разом з тим, рекомендуємо працівникам харчоблоків проходити огляди, однак уникати скупчень перед кабінетами лікарів (попередньо записуватись на прийом, приходити в години, коли найменша кількість пацієнтів тощо).

Щодо обмеження проведення медичних оглядів дітей, то такі документи вищестоящими організаціями не приймались.

Рекомендуємо на період карантину, приймаючи вперше дитину в ЗДО, ЗЗСО, просити довідку від сімейного лікаря про те, що дитина здорова і може відвідувати заклад освіти і в неї наявні всі необхідні щеплення. Інших вузьких спеціалістів-лікарів у разі потреби дитина може пройти пізніше.

Останнє редагування 25 серпня 2020, 16:57
0
репостів
0
репостів