Хворих на COVID-19 та грип на Хмельниччині поменшало, однак госпіталізованих стало більше

Автор 14 лютого 2024, 12:33

На брифінгу генеральний директор ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб», головний державний санітарний лікар Хмельницької області Микола Габрикевич розповів про епідситуацію в області. На 6-му тижні року, з 5 до 11 лютого на Хмельниччині фіксували перевищення епідпорогу захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19 на 51%.

У порівнянні з попереднім тижнем, відбулося певне зниження кількості хворих, водночас, більше людей потребували госпіталізації та стаціонарного лікування.

"Захворюванність на ГРВІ ще на високому рівні. Маємо 11832 хворих за тиждень. Це перевищення епідпорогу на 51%. Збільшилась кількість людей, які знаходяться на стаціонарному лікуванні. Сьогодні маємо таких 437 осіб.
Якщо брати вікову структуру, то більше хворіють люди середнього та старшого віку. Хворіють також організовані колективи шкіл. Станом на сьогодні ще залишаються на дистанційному навчанні 88 навчальних закладів області, 85 - відновили навчання." - зазначив Микола Іванович.

Що стосується ковіду, то, за словами головного лікаря, тут ситуація інакша. Дещо зменшилась захворюваність, але кількість госпіталізованих осіб збільшилася. Турбує те, що 25% хворих знаходяться на стаціонарному лікуванні, з них 9 осіб - у реанімації.

"Є інформація, що циркулює по області штам Пірола та Дженні. Мутація вірусу Омікрон продовжується, тому раджу скористатись наявністю вакцини проти Омікрону, яка є в наявності."

Якщо враховувати захворюваність по території області, то динаміка до зменшення спостерігається у Шепетівському районі: на 800 осіб менше, ніж у попередній тиждень. У Кам'янець-Подільському, Хмельницькому районі дещо підвищилася. Така ситуація буде ще 1-2 тижні, після чого захворюваність має піти на спад.

Крім того, у області підтверджується вірус грипу А, це більше 90% та незначні одиниці - грипу В із доставлених матеріалів на лабораторне дослідження. Наразі захворюваність ще не спадає, тож Микола Габрикевич радить зробити профілактичні щеплення.

Останнє редагування 14 лютого 2024, 13:40
0
репостів
0
репостів