Шепетівська ЦРЛ отримала апарат штучної вентиляції легень

22 травня, міський голова Михайло Полодюк та заступник міського голови Наталія Стасюк, передали Шепетівській ЦРЛ апарат штучної вентиляції легень «ЮВЕНТ-Т».

Закупівля медобладнання проходила за переговорною процедурою. Через нагальну потребу для запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 рішенням 71 позачергової сесії Шепетівської міської ради 7 скликання депутати перерозподілили кошти бюджету міста та прийняли рішення про спрямування Шепетівській центральній районній лікарні коштів на придбання апарату штучної вентиляції легень та концентратора кисню., який лікарня отримала нещодавно.

«Обираючи новий апарат штучної вентиляції легень, консультувалися з лікарями, які називали сильні та слабкі сторони кожного з апаратів. Таким чином вирішили придбати техніку вітчизняного виробництва. Цей апарат ШВЛ водночас дешевший за закордонні аналоги й влаштовує якістю своєї роботи лікарів», — зазначив Михайло Полодюк.

Ціна апарату штучної вентиляції легень «ЮВЕНТ-Т», виробником якого є київська компанія «ЮТАС», склала 647 тисяч гривень.

«Я щиро дякую усім медикам за їхню роботу. Сьогодні вони на передовій у боротьбі з епідемією. Зазначу, що з бюджету громади для Шепетівської ЦРЛ виділено близько 1 млн. грн. на боротьбу з СOVID-19, — зазначає міський голова Михайло Полодюк. — Ці гроші, пішли придбання необхідного обладнання, лікарських засобів, та засобів індивідуального захисту тощо.

Останнє редагування 26 травня 2020, 19:31

Відео

0
репостів
0
репостів