240 консультацій та 200 вакцинованих: у Шепетівці відбувся профілактичний захід “Подбай про себе!”

Автор 16 березня 2024, 09:48

У Шепетівці під час профілактичного заходу “Подбай про себе!” близько 200 осіб вакцинували проти небезпечних інфекцій. Організував захід у рамках проекту “Вакциновані - Захищені!” Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб за активної підтримки КП “КНП “Шепетівський центр ПМСД” Шепетівської міської ради, КНП “Шепетівський міський центр ПМСД Шепетівської міської ради” та КНП “Шепетівська багатопрофільна лікарня”.

У рамках заходу “Подбай про себе!” вузькопрофільні спеціалісти надали майже 240 консультацій, провели 12 ЕКГ та стільки ж УЗД-досліджень, понад 200 медичних маніпуляцій та тестувань. Також відбувалося анонімне опитування пацієнтів з питань вакцинації та інформаційно-роз'яснювальна робота з профілактики хвороб.

Антоніні Дем’янівні 69 років. Жінка прийшла на прийом до сімейного лікаря, щоб отримати направлення до офтальмолога та невропатолога. А ще має намір вакцинуватися.

“Лікар каже, що минуло вже 10 років, як я робила щеплення проти дифтерії та правцю. Бо ж скоро почнеться робота в саду і на городі. А там є небезпека поранитись і захворіти на правець. Тому треба зробити щеплення, щоб захиститися” - каже Антоніна Дем’янівна.

За словами керівника проекту, заступника генерального директора Хмельницького ОЦКПХ Наталії Ткачук, під час заходу “Подбай про себе!” вакцинація у Шепетівці відбувалася на 3 локаціях.

“Сьогодні лікарі щепили проти дифтерії та правцю майже 90 дорослих і понад 110 дітей - проти кашлюку, гепатиту В, поліомієліту, гемофільної інфекції, дифтерії, правцю, кору, паротиту, краснухи, інших небезпечних інфекцій. Наші колеги кажуть, що батьки у Шепетівці відповідально ставляться до здоров'я своїх дітей і тих, хто відмовляється від планової вакцинації, майже немає. Більше того, маленьких пацієнтів батьки щеплюють також від інших хвороб, що не входять до Національного календаря профілактичних щеплень” - додала Наталія Ткачук.

Останнє редагування 15 березня 2024, 21:53
0
репостів
0
репостів