Розділ Культура

У місті запрацювало ще одне мистецьке АРТ-кафе

Автор 24 жовтня 2013, 20:42
Мистецьке АРТ-кафе “Хвилинка”, гостинно відкрило двері для творчих людей міста. Господар кафе, художник Володимир Мирончук, приклав досить зусиль, щоб його відповідно облаштувати і прикрасити картинами. До речі, він пише картини олією менше двох років. Вражає, як багато гарних картин встигла створити за досить короткий проміжок часу ця талановита людина!

Володимир та його надзвичайно мила дружина Наталія, радо зустрічали членів літературно-мистецької студії “Доля”, які завітали на відкриття.

Надзвичайно гарна мистецька атмосфера панувала в самому залі. Це розвішані на стінах картини господаря та кілька картин відомого художника-шепетівчанина Олексія Тарасенко сприяли тому, що з перших хвилин перебування у приміщенні виникало бажання прочитати вірші чи заспівати.

Відкрила вечір керівник літературно-мистецької студії “Доля” Віра Кухарук і надала слово господарю. Володимир Іванович зробив невеличкий екскурс в минуле і пригадав, коли запрацювало кафе та як згодом, коли він захопився живописом, виникла думка щодо відкриття саме АРТ-кафе. Бажання збирати в кафе митців живопису чи художнього слова з'явилося ще минулого року. Для цього було відповідно облаштовано залу і проведено ремонт приміщення.

Надзвичайно приємно споглядати твори мистецтва і затишно відпочивати. А 25 студійців почувалися тут досить комфортно. Олексій Тарасенко (художник, він пише не тільки чудові картини, але й гарні вірші), Віра Кухарук, Катерина Дяченко, Леонід Жмурко, Олександр Царик, Тетяна Кушнірук, Василь Ющенко, Ольга Личик, Лідія Дерегузова, Анатолій Слободенюк, Микола Марходей читали власні вірші, Любов Бурова та Світлана Джус співали акапелло, Анатолій Огарев виконав кілька пісень, акомпонуючи собі на гітарі. Додам, що Любов Бурова, заслужений працівник культури України, виконала пісні “Доля” на слова Ткача, музика Білаша, “Шануймося друзі” та українську народну пісню “Закувала зозуленька”.

Насамперед хочеться відзначити, що літературно-мистецька студія “Доля” уже чотирнадцятий рік поспіль збирає і підтримує ініціативних творчих особистостей. Регулярно проводяться засідання та творчі вечори, члени студії беруть участь у різноманітних культурних заходах, які проходять в бібліотеці ім. Михайла Коцюбинського (директор Любов Бурова), музеї Миколи Островського (директор Тетяна Грищук), дитячій міській бібліотеці (директор Алла Шклярук), загально-освітніх закладах міста, де читають вірші рідною мовою, прививаючи молодому поколінню любов до свого вітчизняного, рідного.

Створення мистецького кафе в нашому місті ідея не нова. Молодіжне АРТ-кафе уже не один рік діє в музеї Миколи Островського.

Проте творчі люди середнього та старшого віку нашого містечка давно мріяли мати щось подібне. Повірте, різниця у 40-50 років - це дуже суттєво, тому люди старшого покоління можливо трішки некомфортно почуватимуться в одній залі з молоддю.

Зустріч поетів, художників, працівників культури, бібліотекарів і просто любителів поетичного слова у мистецькому АРТ-кафе “Хвилинка” - перша спроба організації своєрідного літературно-мистецького середовища, з головною спрямованістю на популяризацію української сучасної міської культури.

Дуже хотілося б, щоб АРТ-кафе “Хвилинка” стало місцем, де можна поспілкуватися один з одним талановитим людям — поетам, художникам, музикантам.

Запрошуємо до співпраці любителів поезії, інтелектуалів і митців, просто тих, хто хоче прийти і культурно відпочити.

Фотозвіт із заходу ви можете переглянути у нашій фотогалереї

Останнє редагування 25 жовтня 2013, 03:01
0
репостів
0
репостів