Розділ Культура

Веселкові мрії дитинства

Автор 07 червня 2013, 02:34

Як чудово, що літня пора канікул має низку чудових свят, яке розпочинається Міжнародним Днем захисту дітей. В перший день літа до площі перед Будинком культури смт. Грицева стікалася величезна кількість дітей та дорослих. Багато дітей разом з батьками, бабусями й дідусями з Грицева, Шкарівки, Лотівки, Саверець тощо завітали на свято — фестиваль дитячої творчості «Веселкові мрії дитинства», яке підготувала Грицівська школа сприяння здоров'ю для дітей.

На території парку розташувалися майданчики, на яких кожен з відвідувачів мав можливість знайти собі заняття до смаку. Розпочалася святкова програма на імпровізованій сцені, що розмістилася на святково прибраних сходах Будинку культури, де зібралася рекордна кількість глядачів. Ще б пак, адже свято - фестиваль дитячої творчості відкривали випускники закладу Любашевька Яна та Ярмощук Ілля ліричним танцем «Вальс». Юних гостей свята, батьків, вчителів, зустрічали теплими привітаннями ведучі: Сиротюк Ольга та Дубина Марина. А клоуни Куся та Смішинка (Дубина Вероніка та Арзамасцева Анастасія) смішили присутніх своїми витівками, розважали рухливими іграми, жартівливими конкурсами і завданнями.

В розпалі дійства всіх його гостей привітали зі святом багато шановних гостей: голова селищної ради Л.В.Тіфенбах, заступник голови РДА Ю.В.Лінник, головний спеціаліст сектору молоді та спорту О.В.Давидов, завідуюча сектором з питань опіки, піклування та усиновлення служби у справах дітей ШРДА О.В.Пипич, фахівець соціальної роботи центру соціальної служби ШРДА О.М.Слюсар. Подарунками та подяками від управління освіти, молоді та спорту Шепетівської РДА вітала переможців конкурсів і змагань директор Грицівської школи сприяння здоров'ю Поліна Сергіївна Шампаніна. А народний колектив "Грицівчанка” подарував дітям віночок дитячих пісень. Директор міського будинку культури В. Є. Плахтій виступив із вітальним словом від працівників культури. А потім святкову естафету підхопили вихованці гурту «Смайлик» дитячого садочка «Сонечко», які зі своїми керівниками Г.В.Вознюк та В.Л.Гуменною підготували і представили чудові номери: «Вальс», «Танго», пісня «Журавлик».

Вихованців вокального гуртка ГШСЗ (керівник Н.С.Дорошенко) порадували усіх піснями, які звучали, як у сольному, так і в груповому виконанні. Захоплюючий танцювальний номер «Ча-ча-ча» побачили глядачі у виконанні вихованців хореографічного гуртка ГШСЗ (керівник О.М.Гаврилюк). Також усі присутні споглядали прекрасні речі з бісеру, ниток та тканини, які виготовляють вихованці гуртків «Чарівний бісер» та «Плетіння гачком» під керівництвом майстра своєї справи О.М.Бабіч. Мистецькі здобутки своїх вихованців представила і П.С.Шампаніна.

Одночасно у різних куточках парку розпочали працювати майданчики, які доволі легко було знайти по скупченню дітей. Юні вокалісти одразу стали в чергу до караоке, яким опікувався Плахтій В.Є. Робити браслети зі стрічок навчились усі, хто зупинився на хвилину біля столиків «Містечка майстрів», на яких розташувалась весела майстерня від гуртка «Чарівний бісер». Проводила майстер-клас Бабіч О.М., а допомагали їй гуртківці, які за рік занять у гуртку навчилися різноманітним технікам, тож здатні легко зробити сувеніри і прикраси з будь-яких матеріалів - бісеру, намистинок, серветок, клаптиків тканин, і, звісно, зі стрічок… Усіх охочих годували смачною кашею у «Туристському містечку», облаштованому О.М. Вознюк та вихованцями клубу «Діалог» (Дячук Володимир, Козійчук Катерина, Казмірчук Михайло, Казмірчук Світлана, Рибачук Михайло, Павлишин Олександр, Тараненко Володимир ), їм допомагали Л.І.Оскома, В.Р.Бебих і Поліщук А.О; найменших учасників, любителів побешкетувати, запросила господиня «Містечка маляток-здоров’яток» В.Л.Гуменна.

І яке ж свято без малюнків на асфальті! На цьому майданчику дітям допомагали старші вихованці Грицівської школи сприяння здоров’ю. Художників було з півсотні, а може й більше, бо площу перед Будинком культури розмалювали майже до останнього клаптика. 

0
репостів
0
репостів