Розділ Культура

У Шепетівці оглядали ансамблі та оркестри народних інструментів

Автор 25 квітня 2023, 18:33

25 квітня на базі Шепетівського міського будинку культури пройшов черговий обласний огляд-конкурс ансамблів і оркестрів народних інструментів. Про це повідомили у пресслужбі Шепетівської міської ради.

Захід організовується Хмельницьким обласним науково-методичним центром культури і мистецтва, раз на два роки, з метою відродження і зміцнення національних музичних традицій, які є складовою частиною формування у молодого покоління національної самосвідомості, а також – естетичного виховання на найкращих зразках народно-інструментального мистецтва.

Завданням конкурсу є виявлення та підтримка народно-інструментальних колективів, сприяння подальшому їх розвитку та поглиблення творчих контактів між колективами та керівниками.

До привітань учасників заходу долучилась директор Центру, заслужена артистка України Майя Онищук та заступник міського голови Галина Безкоровайна.

У конкурсі брали участь 6 колективів:

  • Народного аматорського ансамблю «Народні музики» Центру культури і дозвілля Білогірської селищної ради, керівник Юрій Гаврилюк
  • Народний аматорський ансамбль народної музики «Полонь» Центрального Будинку культури Полонської Міської Ради, керівник Вадим Свінціцький
  • Ансамбль Грицівської дитячої музичної школи «Грицівські музики», керівник Олександр Карпюк
  • Оркестр народних інструментів Мистецької школи «Славутська школа мистецтв», керівник Олександр Бондарчук
  • Ансамбль народних інструментів «Джерельце» Судилківського будинку культури, керівник Анатолій Огарєв
  • Оркестр народних інструментів школа мистецтв «Шепетівська музична школа», керівник Олександр Яровий

У ході фінальної частини фестивалю переможці та учасники конкурсу були відзначені дипломами.

0
репостів
0
репостів