Шахраї ошукали на 57 тисяч гривень двох мешканців Шепетівщини

Автор 19 лютого 2024, 11:43

Минулими вихідними до підрозділів поліції Шепетівського району звернулось двоє потерпілих від псевдобанкірів та псевдопродавців.

Так, 19-річний житель Полонщини переказав шахраям 8 тисяч гривень за двигун до автівки. Аферисти в мережі розмістили оголошення про його продаж і попросили повну передоплату за товар.

Втім, після переказу коштів, на зв'язок більше не вийшли, а запчастину до автівки ошуканий чоловік так і не отримав.

До 65-річної жительки Славутчини зателефонував невідомий та представився працівником банківської установи. У розмові чоловік запропонував переказати усі заощадження клієнтці на інші рахунки, нібито щоб убезпечити кошти від "несанкціонованих втручань".

Жінка виконала усі вказівки псевдобанкіра, після чого втратила 49 тисяч гривень.

За обома фактами слідчі Шепетівського райуправління поліції розпочали кримінальні провадження та працюють над пошуком зловмисників.

"Ми вкотре закликаємо громадян бути обережними та не довіряти незнайомцям. Під час онлайн-шопінгу уникайте передоплат, особливо якщо продавець вам невідомий та неперевірений. Пам'ятайте, що працівники фінансових установ в телефонному режимі ніколи не розпитують про персональні дані та не пропонують переказати кошти на невідомі рахунки. Будьте пильними та бережіть свої заощадження."

За матеріалами Шепетівського РУП

0
репостів
0
репостів