28 листопада неподалік Хмельницької АЕС пролунали вибухи – МАГАТЕ

Автор 30 листопада 2023, 09:54
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел

На заході України група МАГАТЕ, яка спостерігає за ситуацією на Хмельницькій атомній електростанції (АЕС), повідомила, що позавчора пізно ввечері (28 листопада - ред.), перебуваючи у своїх приміщеннях, почула кілька вибухів поблизу, протягом 20 хвилин.

Незважаючи на те, що станція безпосередньо не постраждала, інцидент показав, що всі атомні електростанції України залишаються під загрозою, поки триває війна, сказав генеральний директор Гроссі.

«Значна увага світу – і це правильно – прикута до цілком реальних небезпек, з якими стикається Запорізька атомна електростанція, яка викликає особливе занепокоєння, оскільки вона розташована на лінії фронту. Але вчорашній інцидент служить нагадуванням про те, що ми не повинні забувати про інші ядерні об’єкти в Україні, які також потенційно піддаються ракетним та іншим атакам», – сказав генеральний директор Гроссі.

«Усі ядерні об’єкти України залишаються вразливими, або безпосередньо, якщо їх вразить ракета, або опосередковано, якщо їх зовнішнє електропостачання порушується. По всій Україні продовжує зберігатися вкрай нестабільна ситуація з ядерною безпекою», – сказав він.

Нагадаємо, вчора Повітряні Сили ЗСУ повідомляли про те, що вчора вночі основним напрямком удару ворожих БпЛА була Хмельниччина. ПК "Захід" прозвітувало про збиття 9 "шахедів"

Крім того, представники МАГАТЕ, які перебувають на ЗАЕС, 29 листопада чули звуки вибухів на деякій відстані від станції.

На інших українських ядерних об’єктах, де МАГАТЕ має постійні команди – Рівненській АЕС, Південно-Українській АЕС і Чорнобильській АЕС, не повідомляли про будь-які військові дії.

Останнє редагування 30 листопада 2023, 10:12
0
репостів
0
репостів