Розділ Бізнес

Якщо ви досі не обрали газопостачальника, то будете платити 46,72 грн за куб.м

Автор 03 грудня 2021, 17:29

Ціна газу від постачальника "останньої надії" збільшилася майже вшестеро. Постанова уряду, якою ціна постачальника обмежувалась 7,96 грн за куб. м, припинила свою дію 1 грудня.

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України", яка виконує функції постачальника "останньої надії" на ринку газу, оголосила, що ціна газу на 2 грудня для понад 600 тисяч домогосподарств складе 46,72 грн за куб.м, що в 5,8 рази більше, ніж у листопаді. Про це повідомляється на сайті компанії.

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України", як постачальник "останньої надії" (ПОН), обслуговує домогосподарства у нашому місті. Станом на вересень цього року лишалося близько 2900 абонентів, що не змінили постачальника газу. Відповідно, нова ціна 46,72 грн за куб. м буде поширюватися на цих споживачів і буде змінюватись кожного дня.

Компанія радить споживачам переходити від "постачальника останньої надії" до газопостачальної компанії "Нафтогаз України", тариф якої 7,96 грн за куб. м.

Що цьому передувало

25 жовтня Кабінет міністрів України зобов'язав постачальника "останньої надії" "Газопостачальну компанію "Нафтогаз України" в жовтні-листопаді 2021 року знизити ціни і постачати природний газ побутовим споживачам за ціною не вище 7,96 грн за куб. м.

Таким чином, уряд зрівняв ціни компанії "Нафтогаз України" як постачальника "останньої надії" з цінами, які діють для звичайних споживачів компанії.

З 1 жовтня по 30 листопада для населення було встановлено тариф 7,96 грн за куб. м, а для бюджетних установ – до 16,8 грн/куб. м (з ПДВ і без доставки).

1 грудня постанова припинила свою дію.

Останнє редагування 03 грудня 2021, 18:01
0
репостів
0
репостів