Розділ Бізнес

Розгляд апеляції по запобіжному заходу Андрію Карпенку перенесли

Автор 13 грудня 2017, 17:37

Сьогодні, 13 грудня, Апеляційний суд Черкаської області мав розглядати скаргу прокуратури на рішення суду, який відпустив на поруки Андрія Карпенка - засновника ТОВ “Сміла Енергоінвест” та ТОВ "Шепетівка Енергоінвест". Проте засідання було перенесено.

Нагадаємо, Андрія Карпенка взяв на поруки нардеп Іван Фурсін строком на 2 місяці. Після оголошення суддівського рішення, активісти, які прийшли на засідання, заблокували всі ходи і виходи «будинку правосуддя». Прокуратура подала апеляційну скаргу.

На початку адвокат Карпенка Кузіна повідомила, що у зв’язку з тим, що один із захисників не був належно повідомлений про розгляд справи, він на засідання не з’явився. Через це інший присутній захисник клопотав про відкладення засідання. Сам Карпенко повідомив, що відсутній адвокат збирав “важливі документи”, тож засідання не можна проводити за його відсутності.

Прокурор на це поцікавився, як один із захисників міг бути повідомлений, а інший ні. Крім того, він вважає, що таким чином право Карпенка на захист не порушено і тому розгляд справи з огляду лише на це можна продовжити. 

Суддя Дмитренко повідомив, що перед обідом сьогодні прокурори звернулися із додатковими матеріалами до справи. У зв’язку з цим сторона захисту також попросила перенести засідання для ознайомлення з фактами.

Порадившись, судді ухвалили рішення задовольнити клопотання захисниці Карпенка. Суд перенесли на 14 годину дня 18 грудня.

Таке рішення суддівської колегії не задовольнило присутніх на засіданні активістів, серед яких були і сміляни. Вони назвали це знущанням над жителями Сміли, які отримують тепло з перебоями, поки йде розгляд справи.

Тим часом міська влада Сміли отримала листа від приватного теплопостачальника, де він повідомив про бажання сам розірвати договір з містом. Керівник ТОВ “Сміла Енергоінвест” написав, що через обшуки, вилучення документів, арешт банківських рахунків та арешт котелень умови роботи ТОВ «Сміла Енергоінвест» стали несприятливими. Тому представники Енергоінвесту просять створити робочу комісію з питань дострокового розірвання укладеного між ТОВ «Сміла Енергоінвест», КП «Смілакомунтеплоенерго», КП «ВодГео» та ДП «Агентство розвитку житлово-комунального господарства» Договору про спільну діяльність №47-2V від 2 травня 2010 року.

Останнє редагування 13 грудня 2017, 18:08
0
репостів
0
репостів