Розділ Бізнес

Опалюваний сезон у Шепетівці знову знаходиться під загрозою зриву

Автор 19 серпня 2016, 20:31
Таку оцінку зробив заступник начальника управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Григорій Ващук на колегії ОДА. Повідовляє Незалежний громадський портал.
За його даними, заборгованість ТОВ “Шепетівка Енергоінвест” за спожитий природний газ становить 65,6 млн.грн., що понад половини від загальної суми боргу усіх теплопостачальних підприємств області.

Борг за теплову енергію комерційних установ становить 1,754 млн. грн, з яких: на 293 тис.грн.-  виставлено претензій, 83 тис.грн – укладено графіки реструктуризації заборгованості, 70,3 тис.грн. – списано безнадійної заборгованості.

Заборгованість населення за послуги теплопостачання – 6,1 млн.грн., з яких на суму 3,7 млн.грн. виставлено претензій, 1,1 млн.грн – перебуває в ДВС, ще на 1,2 млн.грн укладено графіки реструктуризації боргу.

Таким чином, за мінусом різниці в тарифах (2,6 млн. грн), заборгованості бюджетних установ (343,4 тис. грн.), заборгованості населення (6,1 млн. грн) та комерційних установ (1,75 млн. грн.) залишається ще 54,9 млн. грн. боргу.

Як зазначив міський голова Шепетівки Михайло Полодюк, другий рік місцева влада судиться з теплопостачальником “Шепетівка Енергоінвест”  на предмет розгрівання договору концесії.

Гендиректор ТОВ “Шепетівка Енергоінвест” Володимир Сарнацький заявив, що з “Нафтогазом” погоджений графік погашення існуючої заборгованості за спожитий газ. Водночас він запевнив, що попри мільйонні борги перед державою, “Нафтогаз” таки відпускатиме ліміти на споживання газу в опалювальний сезон.
0
репостів
0
репостів