Розділ Бізнес

У Шепетівці монтують першу з двох модульних когенераційних установок

Автор 19 грудня 2023, 14:36

Сьогодні на одне із шепетівських підприємств критичної інфраструктури доставлена модульна когенераційна установка. Це обладнання, спалюючи природний газ, одночасно виробляє тепло та електричну енергію.

Робота установки дозволить відмовитися від споживання електрики із зовнішньої мережі та вберегти споживачів котельні від відсутності тепла на випадок перебоїв зі світлом чи тривалих блекаутів.

Міський голова Шепетівки нагадав, завдяки кому місто стало більш захищеним на період можливих блекаутів:

13 вересня у Києві ми підписали меморандум і ось наша громада нарешті отримала дороговартісне обладнання (близько 12 млн.грн) БЕЗОПЛАТНО. Завдяки співпраці комунального підприємства та Агентства США з міжнародного розвитку USAID у межах USAID Проєкт енергетичної безпеки, першу когенераційну установку встановлюють на майданчик.

За цією ж угодою, в січні очікується доставка ще однієї такої установки. Шепетівська громада увійшла до проекту наряду із ще 66-ма громадами України.

Деякі міста України, зокрема Черкаси, Житомир, Хмельницький, Старокостянтинів, вже мають досвід використання КГУ під час відключень електропостачання на місцевому рівні. Використання КГУ протягом опалювального сезону 2022 – 2023 рр. допомогло містам утримувати в робочому стані об’єкти критичної інфраструктури на локальному рівні. 

0
репостів
0
репостів