Розділ Бізнес

Шепетівчанин отримав кошти від держави та встановив сонячну електростанцію

Автор 08 жовтня 2023, 21:11

З липня 2022 року Уряд запровадив проект єРобота, за яким можна отримати від держави безповоротну грантову допомогу для започаткування чи розвитку бізнесу. Найзатребуванішою серед українців є програма мікрогрантів “Власна справа”, за якою можна отримати до 250 тис. грн. Підприємцю з Шепетівки Олександру Драниці, який 10 років тому розпочав власну справу з обслуговування автомобілів, пощастило отримати таку грошову допомогу.

«Коли я закінчив інститут, грошей було дуже мало. Я ризикнув і взяв величезний кредит, щоб купити ділянку з недобудовою. Перші три роки я жив на роботі, працював день і ніч», — розповідає підприємець. 

Зараз він має СТО, ручну та автоматичну мийку в Шепетівці. Коли почалася війна, Олександр вирішив — зробить все можливе, щоб втримати бізнес на плаву та зберегти робочі місця, навіть попри те, що клієнтів поменшало. Тож бізнес мав стати більш ефективним.

Олександр отримав грант за програмою «Власна справа» та придбав обладнання для власної сонячної електростанції, що дозволило скоротити витрати на електроенергію вдвічі.

Нагадаємо, урядовий проект єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. 

Наразі прийом заявок на всі напрямки програми єРобота триває. Подача заявки здійснюється через портал Дія.

Міністерство економіки України

Останнє редагування 08 жовтня 2023, 21:16
0
репостів
0
репостів