На базі реабілітаційного центру поліклініки МВС у Хмельницькому пройшло реабілітацію близько тисячі захисників

Автор 29 березня 2023, 12:52

А нещодавно саме в ДУ "ТМО МВС України по Хмельницькій області" відбувся завершальний етап чотиримісячної підготовки лікарів з фізичної реабілітації поранених бійців системи МВС та Міноборони.

Як розповідає Андрій Кіх, полковник медичної служби, начальник військово-медичного клінічного лікувально-реабілітаційного центру ЗСУ, з початком АТО/ООС, а потім і повномасштабного вторгнення в Україні різко зросла кількість поранених захисників. Відповідно, почала вибудовуватись система медичної реабілітації поранених.

— Реабілітація складається з кількох періодів: гострого, післягострого та довготривалого, — продовжує Андрій Кіх. — А загальне завдання реабілітації — максимальне відновлення функціональних можливостей захисників. Крім того, фізична реабілітація завжди проводиться у супроводі психологів.

На базі поліклініки МВС у Хмельницькому реабілітаційний центр працює з 2018 року. За цей час там пройшло реабілітацію близько тисячі осіб. З початком повномасштабного вторгнення навантаження на реабілітологів значно зросло, адже в центрі працюють не тільки з пораненими поліцейськими, прикордонниками та нацгвардійцями, а й з військовими.

Та зросли і функціональні можливості центру — покращилось матеріальне забезпечення, з’явилось багато найсучасніших реабілітаційних тренажерів.

Зараз у Хмельницькому разом з іншими бійцями проходить реабілітацію нацгвардієць з Дніпра Андрій Горбунов. У центрі його готують до протезування руки.

— Тут гарне оснащення, тренажери, зі мною працюють професіонали. Все на найвищому рівні, — говорить Андрій. — Це мені допомагає, заспокоює і дає віру, що все буде добре.

А якщо брати загалом по Україні, то тільки в медустановах системи МВС з початку повномасштабного вторгнення, за словами Андрія Лети, начальника відділу медичної реабілітації департаменту охорони здоров’я та реабілітації МВС України, вже пройшло реабілітацію понад 4,5 тисячі захисників.

0
репостів
0
репостів