Хотів «домовитися» з ДБР про закриття кримінального провадження щодо правоохоронця та отримав підозру собі

Автор 01 травня 2024, 21:43

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру заступнику командира одного з підрозділів служби судової охорони у Хмельницькій області. За 20 тис. доларів США він обіцяв фігуранту кримінального провадження Бюро «допомогти» йому закрити справу.

Фігурантом кримінального провадження є правоохоронець, щодо якого здійснюється розслідування за фактом провокації підкупу під час складання адмінпротоколу за водіння в стані сп’яніння (ч. 1 ст. 370 КК України). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Посадовець служби судової охорони розповів правоохоронцю, що знайомий з прокурорами Хмельницької спеціалізованої прокуратури та працівниками ДБР. Він запевнив, що за 20 тис. доларів США може залучити свої зв’язки та спробувати домовитися про закриття провадження.

Працівник служби судової охорони підозрюється у пропозиції та обіцянці здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, за надання неправомірної вигоди для себе та третіх осіб (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Розслідування кримінального провадження щодо провокації підкупу триває.

Процесуальне керівництво здійснює Спеціалізована прокуратура у Сфері оборони Західного регіону.

0
репостів
0
репостів