Збили 3 ракети та одну людину досі шукають: в ОВА опублікували оновлену інформацію щодо атаки

Автор 08 січня 2024, 20:47
Прибирають вибите скло в одній з аудиторій хмельницького училища, 8 січня 2024, Хмельницька громада. Прибирають вибите скло в одній з аудиторій хмельницького училища, 8 січня 2024, Хмельницька громада. Фото: Суспільне Хмельницький

Сьогодні вранці, 8 січня, окупанти вчергове атакувала Україну ракетами. Зокрема на Хмельниччин пролунало чимало вибухів. Перший заступник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін надвечір повідомив нову інформацію щодо кількості збитих ракет та постраждалих.

За уточненою інформацією, сьогодні вранці, під час повітряної тривоги, в межах Хмельницької області наші сили ППО збили три ракети, а не дві, як повідомляли раніше. На жаль, на цьому хороші новини закінчились.

На превеликий жаль, маємо двох поранених людей, які зараз перебувають на амбулаторному лікуванні, та двох загиблих.

Загинули чоловіки 1947 та 1964 років народження у Хмельницькому.

Крім того, досі триває пошукова операція ще однієї людини, яка за попередньою інформацію мала бути на об’єкті, та з якою втрачений зв'язок. Дуже сподіваємося, що його знайдуть неушкодженим.

У Шепетівці мешканці чули звуки вибухів. Міський голова Віталій Бузиль повідомив, що є ушкодження, однак постраждалі відсутні.

Внаслідок ранкового обстрілу 8 січня 2024 року Хмельницької громади найбільше пошкоджень зазнав місцевий бізнес, приватні та багатоквартирні будинки зазнали незначних пошкоджень, зокрема, там вибито скло у 12 вікнах. Про це на брифінгу розповів Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

За його словами, в житлових будинках працюють комісії, які визначають ступінь пошкодження.

"Були незначні пошкодження вікон в кількох будинках: багатоквартирних та індивідуальних, і в кількох промислових об’єктах. Ми не обліковували пошкодження окремо будинків. Ми рахували вікна. Десь в одному будинку в загальному марші в під’їзді, десь балкончик, десь вікно у квартирі. Є частина об’єктів приватного бізнесу, які постраждали більше. Є вигорання складів, пошкодження продукції", — сказав Симчишин.

Поблизу місця обстрілу загін швидкого реагування Товариства Червоного Хреста встановили намет для співробітників ДСНС та всіх місцевих, розповів Суспільне Хмельницький командир загону швидкого реагування Дмитро.

2953ea580de7bf3f

"У наметі — чай, обігрів, також можна отримати домедичну допомогу. Поки звернень не було. Зараз наші волонтери обійдуть прилеглі будинки й з'ясуємо, чи потрібно людям якась додаткова допомога", — сказав Дмитро.

Двірник мікрорайону Любов розповідає: вранці чистила сніг біля будинків, і вибухи застали її за роботою:

"Я почула десь шість вибухів. Перші три були такі, як раніше, останні були сильніші".

Технічний працівник одного з навчальних закладів Василь каже: також уже працював, коли почув вибухи:

"Я почув чотири вибухи. Я внизу був, згрібав, як тут бахнуло. Відчули сильно. Тут так страшно було, падали на землю хлопці".

4c68267e94cd02f5

Мешканець будинку на ближній до місця удару та пожежі вулиці Валерій каже: не ходить в укриття, бо воно далеко:

"Від мого будинку укриття розташоване десь за 200-300 метрів, тому я не ходжу туди. Я під час вибухів був дома, на дев'ятому поверсі. Чув дуже потужні вибухи, потім побачив дим. Але, Слава Богу, що все ціле".

Вибитих вікон або ще якихось ушкоджень у будинках навпроти пожежі кореспонденти Суспільне Хмельницький не побачили. Місцеві кажуть, що у них шибки цілі.

Шибки вибило ударною хвилею в навчальному закладі, розповідає його директор Василь Селізар:

"Пошкоджено шість дерев'яних вікон, всі пластикові — цілі, витримали удар".

За його словами, сусіди — приватна фірма — надали училищу поліетиленову плівку, щоб затулити вікна:

"Дали безкоштовно плівку, ми зараз все нею закриваємо й будемо робити все, аби засклити вікна, в нас є запас скла".

UPD: вранці, 9 січня, у Хмельницькій ОВА повідомили, що знайшли у Хмельницькому ще одного загиблого. Це чоловік 1955 року народження. В результаті терористичної атаки уже маємо трьох загиблих людей. Це чоловіки 1947, 1964 та 1955 років народження.

Останнє редагування 09 січня 2024, 10:44

Відео

0
репостів
0
репостів