Ранковий ракетний удар по Хмельниччині: що відомо

Автор 08 січня 2024, 09:41
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

Сьогодні вранці, 8 січня, рф вчергове атакувала Україну ракетами. Зокрема, жителі Хмельниччини прокинулися від ударів ворога, пролунало щонайменше 6 вибухів. Про це повідомляє Хмельницька ОВА.

За інформацією Повітряних Сил ЗСУ крилаті ракети рухалися через Вінниччину у напрямку Хмельниччини. О 06:55 група ракет вже була у повітряному просторі області, ще одна о 07:07. О 07:18 командування закликало залишатися в укриттях мешканців Старокостянтинова та Шепетівки. 

Тим часом, за інформацією кореспондентки Суспільного Хмельницький, у Хмельницькому двічі лунали звуки вибухів.

О 07:28 командування повітряних сил повідомляло про те, що більшість крилатих ракет - в повітряному просторі Хмельниччини.

Перший заступник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін писав:

"Хмельниччина. Працює ППО! Залишайтесь в укриттях!"

Після завершення сигналу "Повітряна тривога" Хмельницька ОВА повідомила:

"Сьогодні Хмельниччина прокинулася від ударів рашистів. Внаслідок атаки в області пролунало щонайменьше 6 вибухів. На місцях ударів працюють оперативні та рятувальні служби.

Зберігайте спокій та утримуйтесь від фото- відеофіксування наслідків прильотів, допоки працюють екстренні служби."

Крім того, в обласному центрі вранці зафіксовано аварійні відключення електроенергії. У Хмельницькій громаді знеструмлено майже два десятки вулиць. Світло в будинках обіцяють відновити ближче до обіду. Частково перекрита вулиця Тернопільська, а маршрути громадського транспорту змінені, повідомляє міська рада.

Під час повітряної тривоги у Шепетівці мешканці чули звуки вибухів. З цього приводу до містян у соцмережах звернувся міський голова Віталій Бузиль:

"Шановні мешканці громади. Було гучно. Маємо наслідки, працюють спеціальні служби. Постраждалі відсутні.

У разі наявності пошкоджень особистого майна фізичних осіб - реєструємось у програмі єВідновлення (https://erecovery.diia.gov.ua/). У кого виникають питання - там же ж є телефон консультаційної гарячої лінії.

У разі наявності критичних руйнувань, наприклад дах, стіни - телефонуйте на 👉ШЕДС +38 096 504 1919 і залишайте інформацію про пошкодження. Оперативно комісійно розглянемо всі звернення."

Також очільник громади закликав мешканців громади утриматись від фото-, відеофіксації.

Детальніше про наслідки ракетних обстрілів регіону у Хмельницькій ОВА повідомлять згодом.

Останнє редагування 08 січня 2024, 10:20
0
репостів
0
репостів