Як знизити тиск за допомогою одного препарату

Високий артеріальний тиск - небезпечний симптом. За завищених показників серце працює швидше, судини зношуються, виникають аневризми. Тому, крім неприємних симптомів, які гіпертонія викликає сама по собі, хвороба значно підвищує ризики розвитку інфарктів та інсультів. За посиланням https://liki.ua/shop/brands/kaptopres-5521 жителі України можуть придбати ефективний препарат, який при регулярному прийомі може нормалізувати тиск і знизити ризики небезпечних захворювань.

Каптопрес - ефективна допомога при високому тиску

В основі препарату Каптопрес лежать дві діючі речовини: каптоприл і гідрохлоротіазид. Комбінація цих компонентів дає змогу швидко знизити симптоми гіпертонії та зменшити навантаження на міокард серця. 

Препарат має легкий сечогінний ефект. Може викликати ускладнення за наявності гострих патологій нирок, печінки, гіпокаліємії та подагри. 

Лікарський засіб має накопичувальний ефект. Максимальний терапевтичний вплив досягається через 6-8 тижнів після початку прийому. Якщо за цей період не вдається досягти стабільних цифр артеріального тиску, необхідна корекція тактики лікування.

Як застосовувати Каптопрес для найкращого ефекту

Щоб таблетки діяли, приймати їх потрібно вранці, бажано в один і той самий час. Пити Каптопрес бажано за годину до вживання їжі, щоб поліпшити всмоктуваність препарату в шлунку.

Починати терапію слід з половини таблетки, поступово доводячи дозування до підтримуючого. Препарат не застосовується в педіатрії. Пацієнтам із захворюваннями нирок і печінки необхідно використовувати мінімальне дозування.

Збивати тиск Каптопресом заборонено при:

  • індивідуальної непереносимості компонентів препарату;
  • анурії;
  • стенозі аорти;
  • порфірії;
  • гіпертрофічної кардіоміопатії з низьким серцевим викидом.

Не рекомендується для застосування вагітним і жінкам, які годують груддю. Загалом же Каптопрес добре переноситься, рідко спричиняє побічні ефекти і дає змогу домогтися стабільних показників тиску у пацієнтів з артеріальною гіпертензією різного ступеня тяжкості. 

Обов'язково порадьтеся з лікарем щодо доцільності його застосування за наявності симптомів захворювання.

0
репостів
0
репостів