Розділ Освіта

"І пропалені штани, і горів шкільний стіл": як Владислав Омелянчук йшов до міжнародної олімпіади з хімії

Дві "двохсотки" з мультитесту принесла шепетівчанину Владиславу Омелянчуку "бронза" на Міжнародній хімічній олімпіаді, яка відбувалась в середині липня у Швейцарії. Про це він розповів після повернення додому. Які враження у Владислава після олімпіади, з якою професією планує пов’язати своє життя та як зустріла його після повернення зі Швейцарії вчителька з хімії, далі у матеріалі.

Цьогорічний випускник шепетівської гімназії Владислав Омелянчук вперше прийшов до своєї альма-матер після повернення з Швейцарії, де він здобув "бронзу" на 55-тій міжнародній хімічній олімпіаді. Каже: завдяки олімпіаді — без проблем вступив на обрану спеціальність.

"Я студент інституту високих технологій Київського національного університету імені Тараса Шевченка у Києві. Буду навчатися на спеціальності "Хімія. Високі технології". Дослідником, який буде працювати у лабораторії. Та отримувати певні досягнення та відкриття, якщо пощастить", — розповідає хлопець.

За словами Владислава, його батьки — педагоги. Мати — вчителька математики, батько – вчитель фізики.

"Я також виступаю на олімпіадах з фізики, з математики виступав раніше. Математика – цариця наук, але, все ж таки, менш цікава для мене. Фізикою я займався і займаюсь.

Як додає: окрім захоплення наукою, має два хобі.

"Я майже закінчив музичну школу. Не закінчив, оскільки в 11 класі вже не було змоги особливо ходити на заняття. Також займаюсь бойовим самбо", — говорить Владислав Омелянчук.

Батьки Владислава розповідають, як виховують сина.

"Треба дитині давати те, чим він цікавиться, підтримувати його в цьому завжди. І, певно, в деяких моментах на щось підштовхувати, щоб він міг себе спробувати", — каже Сергій Омелянчук, батько Владислава.

"Навчався він завжди за своїм власним бажанням. Стимулювати його було дуже складно. Завжди розподіляв свій час самостійно", — згадує Оксана Омелянчук, мати Владислава.

Після повернення зі Швейцарії, Влад вперше йде до класу хімії, де на нього очікує його вчителька Аліна Корнієнко. За її словами, вони познайомились із Владом у сьомому класі, коли почала викладати у нього курс хімії.

"Що було? І пропалені штани, і горів шкільний стіл, і Влад розмовляв з термостатом, коли термостат відмовлявся працювати. Якщо все буде у нього добре, він стане видатною людиною, тому що має нестандартний розум, аналітичне мислення, бажання і можливості йому це дозволять", — переконана Аліна Корнієнко.

Як розповів Влад, з восьмого класу має "щасливий" халат.

"Він "щасливий" не тільки того, що мені вдавалось з хімії, а й вдавалось з біології. На ньому видно деякі плями, діри, але це робочий халат, тому він має бути з певними дефектами", — розповідає хлопець.

Владислав додає: халат він передасть у спадок майбутнім олімпійцям.

Суспільне

Відео

0
репостів
0
репостів