Розділ Суспільство

На будівництво питного водопроводу у селі Велика Медведівка виділять 1,5 млн.грн

Автор 16 березня 2020, 12:53

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Дмитро Габінет провів позачергове засідання колегії обласної державної адміністрації. До участі у колегії долучилися голова обласної ради Михайло Загородний та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. На порядок денний виносилося питання про внесення змін до обласного бюджету Хмельницької області на 2020 рік.

Проект даного питання внесений до порядку денного чергової тридцять першої сесії обласної ради, пленарне засідання якої відбудеться 25 березня цього року.

На виконання заходів Програми “Питна вода Хмельниччини” на 2008-2020 роки пропонується виділення коштів з обласного бюджету на вказану мету 56,6 млн. грн у вигляді іншої субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам.

Фахівці стверджують, шо через пониження рівня ґрунтових вод, погіршилась якість питної води у сільських населених пунктах, а з настанням спеки трапляються випадки пересихання колодязів.

Крім того, в населених пунктах, де вже існують водопровідні мережі, через довготривалу експлуатацію та збільшення кількості користувачів, трапляються часті пориви і система виходить із ладу. Відтак, у зв’язку із зношеністю та застарілістю окремі ділянки існуючих водопроводів потребують заміни та реконструкції.

“З метою  вирішення даних проблем та на виконання заходів Програми “Питна вода Хмельниччини” на 2008-2020 роки,  пропонується виділення коштів з обласного бюджету на вказану  мету. Зазначене фінансування забезпечить проведення капітальних робіт по мережах водопостачання в основному сільських населених пунктів загальною протяжністю 197 091 м.пог., що дасть можливість забезпечити понад 65 тис. жителів області якісною питною водою”, – сказано у пояснювальній записці.

Таким чином бюджету Судилківської об’єднаної громади плануть виділити 1 524,0 тис.грн субвенції на нове будівництво зовнішніх мереж питного водопроводу с. Велика Медведівка Шепетівського району Хмельницької області.

0
репостів
0
репостів