Розділ Події

На ХАЕС представникам громад Шепетівщини розповідали про будівництво енергоблоків

Автор 18 квітня 2024, 17:58

Сьогодні 18 квітня на Хмельницькій АЕС відбулася робоча зустріч генерального директора ХАЕС Андрія Козюри з представниками територіальних громад. Основною темою обговорення стали організація та проведення громадських слухань за проєктом будівництва на майданчику енергоблоків № 5 та № 6 з реакторною установкою AP1000.

У робочій зустрічі взяли участь начальники Шепетівської РВА Олексій Глушаков, Нетішинської МВА Григорій Олендра, голови та представники громад зони спостереження Хмельницької АЕС, а також фахівці Хмельницької АЕС та заступник генерального директора філії «Атомпроектінжиніринг» Володимир Холоша. У режимі онлайн до учасників зустрічі звернувся перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.

Генеральний директор ХАЕС Андрій Козюра ознайомив присутніх з діяльністю філії, етапами прийняття рішення про розміщення ядерних установок, а також особливостями проєкту будівництва енергоблоків з реакторними установками AP1000.

«Нові енергоблоки – це наша енергетична незалежність, - зазначив Андрій Козюра. – Ми повинні гуртуватися, щоб підтримувати українців та досягти Перемоги, в тому числі на енергетичному фронті».

Учасники зустрічі озвучили питання громад щодо проєкту будівництва Х-5/Х-6 та обговорили можливі шляхи їх вирішення. На необхідності спільних дій для вирішення актуальних питань громад наголосив під час виступу Сергій Тюрін. Адже проєкт будівництва нових енергоблоків ХАЕС спрямований на розвиток регіону та країни загалом.

Продуктивний діалог заклав підвалини майбутньої співпраці громад та енергокомпанії щодо підготовки та проведення громадських слухань. Відверте спілкування та згуртовані дії усіх зацікавлених сторін сприятимуть реалізації важливого для економіки країни та регіону проєкту.

ХАЕС

0
репостів
0
репостів