Розділ Суспільство

Заборонили продаж алкоголю вночі, прийняли звернення щодо реорганізації Локомотивного депо та вирішили ряд інших важливих питань

Автор 29 березня 2019, 14:21

Вчора відбулася 54 сесія Шепетівської міської ради, яку провів міський голова Михайло Полодюк. На порядок денний було винесено 44 питання.

Першим питанням, яке розглянули депутати, було звернення Шепетівської міської ради до голови Верховної Ради України, голів депутатських фракцій, Кабінету Міністрів України щодо ситуації, яка склалася в результаті реорганізації регіональної філії «Південно-західна залізниця».

Аналогічне звернення до владних установ було спрямоване щодо скасування статті 22 закону України  «Про теплопостачання».

Про внесення змін до Програми підтримки учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил та членів сімей загиблих учасників АТО/ООС — мешканців м. Шепетівки на 2019 рік  доповів начальник управління праці та соціального захисту населення Сергій Білас.

Далі депутати внесли зміни в додаток до Програми «Заходи у сфері захисту населення і території від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018-2020 роки».

Відповідно до рішення депутатів для покращення надання послуг комунальню установою «Шепетівський міський інклюзивно-ресурсний центр Шепетівської міської ради Хмельницької області» до штату комунальної установи додатково введено дві ставки вчителя-реабілітолога, та пів ставки медичної сестри.

Про затвердження Програми утримання кладовищ, пам’ятників, пам’ятних знаків та меморіальних дощок в місті Шепетівка на 2019-2023 роки доповів начальник управління житлово-комунального господарства та з питань регулювання земельних відносин Павло Цвіркун.

Наступним питанням, яке розглянули присутні, був проект рішення «Про впорядкування продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та пива (крім безалкогольного) на території м.Шепетівки». Депутати прийняли рішення обмежити  час продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та пива (крім безалкогольного) в торгівельних закладах міста Шепетівка  (крім закладів ресторанного господарства) шляхом заборони їх продажу з 22. 00 год. до 08.00 год. Це рішення набере чинності з 15 квітня 2019 року.

Розглянувши рекомендації комісії з питань надання одноразової грошової допомоги, на сесії було прийнято рішення надати грошову допомогу 26 шепетівчанам в загальній сумі 96 тисяч гривень.

Про внесення змін до бюджету міста Шепетівки на 2019 рік доповів начальник фінансового управління Василь Дрищ.

Про встановлення дати відзначення Дня міста доповіла заступник міського голови Наталя Стасюк. Відповідно до архівних документів було прийнято рішення святкувати День міста у другу неділю червня, як загальноміське свято.

Далі присутні розглянули земельні питання.

За матеріалами Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів