Розділ Суспільство

Від сьогодні субсидії шепетівчани отримуватимуть готівкою

Автор 01 березня 2019, 16:49

Уряд схвалив рішення про початок процесу монетизації субсидій з 1 березня 2019 р. Відповідно до ухвале­ного рішення з 1 березня житлові субсидії будуть надаватися отримувачам субсидій готівкою. Тобто сума субсидій виплачува­тиметься грошима без­посередньо громадя­нам.

Готів­кова форма буде засто­совуватися до тих домогосподарств, яким суб­сидія призначена на поточний опалювальний період починаючи з жовтня — грудня 2018 р. по квітень 2019 року

Управлінням праці та соціального захисту населення сформовані  списки для виплати субсидій готівкою, які передані Пенсійному фонду та Ощадбанку.

Пенсіонерам гроші ви­платить Пенсійний фонд одночасно з пенсією. Гроші перераховувати­муть на банківські пенсій­ні картки, а якщо пенсія виплачується через Укрпошту, то субсидію разом з пенсією доставить поштарка.

У березні одержувачі субсидій отримають  кош­ти у розмірі призначеної їм субсидії за лютий місяць. Аналогічні виплати будуть проведені у квітні і травні, тобто до кінця опалю­вального сезону.

Тим громадянам, які ще не на пенсії, субсидія буде перерахована грошовим переказом через Ощад­банк. Для отримання коштів одержувачу субсидії необхідно  звернутися  після 12 березня до найближ­чого відділення Ощадбан­ку і подати паспорт та ідентифікаційний номер.

В зв’язку з цим, громадянам, які отримають в березні (квітні,травні) кошти по субсидії готівкою, необхідно самостійно сплатити вартість всіх використаних послуг в повному об’ємі.

Одночасно з виплатою грошового переказу кож­ному одержувачеві суб­сидії буде відкрито пер­сональний банківський рахунок, на який перера­ховуватиметься сума субсидії у квітні і травні.

Кожному одержувачеві субсидії, якому допомогу призначено з 2018 р., у березні Укрпошта доста­вить повідомлення про те, скільки і яким чином надійде коштів субсидії для оплати комуналки.

Паралельно діє за­пущена із січня 2019 р. монетизація, яка передбачає розрахунки за спожиті субсидіантами послуги че­рез Ощадбанк.

Усі, хто звернувся впер­ше за субсидією у 2019 р., беруть участь у чинній мо­делі монетизації. Тобто розрахунки за спожиті по­слуги за цих осіб з підпри­ємствами здійснюватиме Ощадбанк, а субсидіанти отримають за результата­ми вже цього опалювано­го сезону залишок неви­користаної субсидії готів­кою через Ощадбанк.

Кабінет Міністрів Украї­ни здійснюватиме пілоту­вання паралельно двох моделей монетизації і за результатами аналізу їх­ньої ефективності ухва­лить рішення щодо впро­вадження однієї з них з травня 2019 р.

За матеріалами Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів