Розділ Суспільство

Чиї труби?

Автор ВО "Свобода" 02 лютого 2012, 16:03

Несподіваний телефонний дзвінок змусив депутата Шепетівської міської ради від ВО «СВОБОДА»  Михайла Полодюка терміново прибути в житловий район біля міського парку. Тут на перехресті вулиць Фрунзе та Невського проходили збори мешканців. Ініціатором зборів виявився громадянин Папаш Іван Якимович, заступник голови правління ВАТ «Шепетівкагаз». ( Голова правління «Шепетівкагаз» В. Турінський- депутат міської ради від Партії Регіонів, колишній керівник її міської організації).

Як пояснив організатор зборів, він  вирішив переконати мешканців сусідніх вулиць в тому, як стане просто і добре ремонтувати вуличні газопроводи, якщо вони будуть передані «Шепетівкагаз». Нагадаємо, що за кілька днів до цього даними вулицями пройшлися невідомі люди, які надавши представникам вуличних комітетів копії документів про вартість виконаних ремонтних робіт, запропонували виплатити з двору по 200 грн.., які нібито газконтора витратила у серпні місяці. І от, рятуючи мешканців Шепетівки від «непомірно важкої ноші», керівництво вказаного підприємства прагнуло його «безоплатної передачі».

Коли слово було надано депутату від ВО «СВОБОДА», то Михайло Полодюк ознайомив мешканців з документами, які прямо вказували, що саме вони є власниками даного газопроводу, а «Шепетівкагаз» і без цієї передачі отримувала і до цього часу отримує кошти за користування даним газопроводом на його утримання та розвиток. Інше питання, чи всі ці кошти використовуються за призначенням і в повній мірі. Коли ж мешканці почали вимагати від І.Папаша офіційного підтвердження, або звернення від його підприємства, той відповів, що просто немає з собою документів, а потім і зовсім поїхав, вигукнувши, що нічого  на руки не дасть.

Проти таких дій місцевих регіоналів ще раніше виступили мешканці вулиць: Лісової, Петрова,  Лазо,  Новоград-Волинської,  Фурманова, Чехова, Петрова, Косенької, Одухи, Партизанської, Гоголя, Чапаєва, Рахімова, Сагайдачного, Пушкіна, Горького, 2-ої Привокзальної, Куйбишева,  Привокзальної, Пліщинської,Франка, Волкова, Добро- вольського, Паучева, Леонова,  Бєляєва, Рильського,  Кутузова,  Косовського, 30-річчя Перемоги, Конєва, Н. Рибака,  Київської, Сонячного масиву, Берегового, Червоної, Вишневського, Луначарського, провулку Пліщинського та Горького.
У своєму зверненні до Президента України вони написали: « Викликають обурення дії міської влади в особі  міського голови Антонюка С.А., який всупереч законодавству України та порушуючи конституційні права громадян, намагається за нашими спинами БЕЗКОШТОВНО передати приватну власність членів кооперативу до рук комерційної структури.

Така поведінка пана Антонюка свідчить про те, що міський голова діє не в інтересах громади м. Шепетівки, а на користь окремих приватних структур…».

Враховуючи те, що взимку може бути тимчасове затишшя, депутати Шепетівської міської ради від ВО «СВОБОДА» звертають увагу мешканців приватного сектора міста на те, що відповідно до чинного законодавства та статутів газових кооперативів:

1.Коператив залишається діючим, незалежно від того, як давно він був створеним.

2. Сам газопровід (вуличний) є на сьогодні Вашою власністю, і ним маєте право розпорядитися лише Ви на загальних зборах, а не Ваше правління.

3. Будь-яке підключення повинно погоджуватись з Вами і кошти повертатися Вам.

4. Газопровід коштує на сьогодні мільйони гривень і віддати його та ще й безкоштовно було б просто нерозумним.

0
репостів
0
репостів