Розділ Суспільство

На околицях Шепетівки дорожники виявили велике стихійне сміттєзвалище

Автор 25 березня 2024, 12:22

На Хмельниччині тривають роботи із експлуатаційного утримання автомобільних доріг державного значення, яке включає в себе прибирання сміття та стихійних сміттєзвалищ на смугах відведення автодоріг та місцях відстою транспортних засобів. Один з них виявили на околицях Шепетівки. Про це повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Хмельницькій області.

Проблема засмічення автошляхів та прилеглих до них територій у Хмельницькій області, на жаль, кожного року не стає кращою. Дорожники періодично фіксують погіршення стану прилеглих до доріг територій, особливо на виїздах та в’їздах до населених пунктів.

У той час, коли свої домівки та подвір’я прибираються ледь не до блиску, дивним чином узбіччя доріг перетворюються на справжні смітники та звалища побутових відходів.

З метою поліпшення стану навколишнього природного середовища та головних маршрутів загального користування регіону і прилеглих до них територій, шляховиками розпочато виконання комплексу заходів, спрямованих на покращення естетично-санітарного стану автодоріг та смуги відводу.

Акцентуємо увагу на те, що роботи непомірно складні, адже виконуються вручну, а дорожники підіймаючи кожен недопалок, папірець, пакетик чи стаканчик проходять щодня десятки кілометрів. Крім того, усунення наслідків засмічення смуги відводу змушує шляхове господарство переспрямовувати дорогоцінний, та і без того обмежений, фінансовий ресурс та час з головної проблеми - дефектів покриття після зимового періоду.

Служба відновлення у Хмельницькій області звертається до мешканців області, міських, селищних, сільських органів самоврядування з проханням допомоги в проведенні очищення придорожніх смуг на своїх територіях від сміття та вжиття відповідних заходів для недопущення їх засмічення у майбутньому. Не будьте байдужими до санітарного стану довкілля.

Закликаємо учасників дорожнього руху та користувачів дорожньої інфраструктури:

  • залишати сміття у спеціально відведених місцях;
  • не вивозити мішки з побутовим непотребом до зупинок громадського транспорту та місць відпочинку водіїв;
  • не кидати сміття на узбіччя.

0
репостів
0
репостів