Розділ Суспільство

Хмельницькі поліцейські використовують методи каністерапії в реабілітації поранених захисників

Нещодавно в кінологічному центрі ГУНП в Хмельницькій області відбулось обговорення використання потенціалу підрозділу в реабілітації поранених захисників, які перебувають на лікуванні у відомчому шпиталі. І от вже відбулась перша зустріч бійців із чотирилапими терапевтами. Результат виявився більш, ніж позитивним. Тож проєкт буде розвиватися.

Захід відбувся у дружньому колі. Поранені бійці познайомилися з вихованцями кінологічного центру, дізналися про принципи і методи дресирування. Як виявилось, у більшості хлопців вдома є собаки, тож ця тема для них була дуже цікавою.

Та найбільший захват у бійців викликали маленькі щенята. Вони розтопили серця навіть найсуворіших із них. 

— Дякую всім, хто долучився до організації такого заходу, — говорить поранений захисник Максим. — Було дуже цікаво, позитивно. Ми з хлопцями відпочили, насміялися. Сподіваюсь найближчим часом знову тут побувати.

Захисники дуже хотіли побачити, як тренують собак, як з ними займаються на дресмайданчику. Але цьому завадила погода. Тож очільник кінологічного центру Олексій Дяк запросив їх на нову зустріч. 

— Каністерапія зараз дуже активно використовується в світі у роботі як з цивільними, так і з військовими, — говорить Віталій Манзяк, начальник сектору психологічного забезпечення УКЗ ГУНП. — І ми зараз теж пробуємо використовувати цей метод у роботі з нашими пораненими захисниками. Мінімальне його завдання — відволікти хлопців від тривожних думок, зняти внутрішню напругу, розслабити. І по сьогоднішнім відгуках бачимо, що нам це вдалося.

Нагадаємо, що заходи з психологічної реабілітації реалізуються в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я, запровадженої за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Мета національної програми — надати допомогу кожному, чиє психічне здоров’я зазнало шкоди через війну. 

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Відео

0
репостів
0
репостів