Розділ Суспільство

Нардеп Сергій Лабазюк вийшов із СІЗО під заставу у розмірі 40 млн грн

Автор 28 листопада 2023, 18:10
Народний депутат Сергій Лабазюк у Вищому антикорупційному суді, 24 листопада 2023 року. Народний депутат Сергій Лабазюк у Вищому антикорупційному суді, 24 листопада 2023 року. Фото: Олексій Арунян, Ґрати

Депутат Верховної Ради Сергій Лабазюк, який підозрюється в підкупі голови держагентства з відновлення Мустафи Найєма та віце-премʼєр-міністра Олександра Кубракова, вийшов з СІЗО після внесення 40 млн гривень застави. Про це Українським Новинам повідомили джерела у правоохоронних органах.

Зранку суд взяв його під варту з альтернативою виходу із СІЗО під заставу в розмірі 40,2 млн гривень. Протягом дня заставу було внесено і він вийшов на волю.

"Він вніс заставу", - повідомив співрозмовник.

На нього наділи електронний браслет і забрали закордонні паспорти, у тому числі дипломатичний.

Разом з тим, джерела не уточнюють, хто саме вніс багатомільйонну заставу за нардепа.

Як ми повідомляли, Вищий антикорупційний суд заарештував Лабазюка за підозрою у дачі хабара 150 тис. доларів голові держагентства з відновлення інфраструктури Мустафі Наєму та віце-премʼєру Олександру Кубракову, але визначив як альтернативу заставу у розмірі 40 млн гривень. 150 тис. доларів хабара голові держагентства з відновлення України Мустафі Найєму та профільному віце-премʼєр-міністру Олександру Кубракову Лабазюк передавав у китайській шкатулці.

Останнє редагування 28 листопада 2023, 18:16
0
репостів
0
репостів