Сергія Лабазюка взяли під варту з можливістю внесення застави у розмірі 40,26 млн грн

Автор 28 листопада 2023, 10:11
Сергій Лабазюк Сергій Лабазюк Радіо Свобода

Підозрюваному у спробі підкупу топпосадовців України народному депутату Сергію Лабазюку ВАКС призначив запобіжний захід - тримання під вартою з можливістю внесення застави у більш як 40 мільйонів гривень. Сам Лабазюк у коментарі Радіо Свобода повідомив, що навколо справи створили хайп, але він схиляється до внесення застави.

Ще вчора ВАКС не зміг визначити запобіжний захід нардепу. Вже сьогодні, за інформацією Суспільного, ВАКС частково задовольнив клопотання прокурорів Спеціальної антикорупційної прокуратури та ухвалив взяти Сергія Лабазюка під варту та утримувати у Київському СІЗО до 21 січня 2024 року. Також суд визначив альтернативу — внесення застави у розмірі 40 мільйонів 260 тисяч гривень. 

У разі внесення застави на Сергія Лабазюка буде покладений обов'язок прибувати за викликом до детектива НАБУ та повідомляти детектива про зміну місця проживання. Суд також визначив, що нардеп може проживати у Києві та Хмельницькій області й вільно переміщатися між цими областями. 

При цьому нардепу заборонено спілкуватися із свідками — міністром Олександром Кубраковим та головою Держагентства відновлення Мустафою Найємом, ще одним підозрюваним — керівником ТОВ "Ю Ар Ді Українські дороги" Денисом Назімовим, й водієм, який передавав "китайський подарунок" Мустафі Найєму Богданом Шудрею.

"Для мене було не стільки це рішення важливе, як важливо те, щоб якомога швидше слідчі приступили не до теоретичних, а до практичних кроків щодо визначення: хто правий, а хто винний в даній ситуації. Тому що я своєї вини не відчуваю. Я нікому не пропонував неправомірної вигоди", — прокоментував нардеп.

Також він відповів кореспондентці Радіо Свобода, що 40 млн зараз не має, однак відповів, що й нього є рідні, є підприємство:

"Відверто скажу, я розумів, що буде застава. Я очікував на суттєво меншу суму, але розумію, що сьогодні хайп переважає. Якщо вчора виносилося рішення про 10-15-20 мільйонів, то сьогодні, напевно, не могло винестись рішення на 2 мільйони застави. І коли прокурори просили по мені 100 мільйонів, виходячи з того, що я їжджу на Мерседесі і у мене є підприємства, то швидше за все так воно і мало бути".

0
репостів
0
репостів